Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Έρχεται νέο, high-tech προφυλακτικό που… μετράει τις επιδόσεις!

Σε δύο μήνες περίπου, το πρώτο παγκοσμίως “έξυπνο προφυλακτικό” κάνει την παρθενική του εμφάνιση στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι πρώτοι που θα το δοκιμάσουν θα είναι οι Βρετανοί, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να το προμηθευτούν από το Νέο Έτος.

Η βρετανική εταιρεία που το δημιούργησε έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του προφυλακτικού αυτού που λειτουργεί ως “κατάσκοπος”: συλλέγει πολύ προσωπικά στοιχεία για τη σεξουαλική ζωή του εραστή που θα το φορέσει. Τα στοιχεία που συλλέγει τα αποστέλλει απευθείας στο smartphone του χρήστη.

Το “I.Con” είναι βέβαιο ότι θα φέρει την τεχνολογική επανάσταση στο… κρεβάτι μετρώντας τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται κατά τη διάρκεια της συνουσίας, το ρυθμό διείσδυσης του ανδρικού μορίου όπως και τον χρόνο διάρκειας της ερωτικής επαφής. Μπορεί επίσης να καταγράψει και τις θέσεις που χρησιμοποιούνται στο σεξ.
Το έξυπνο προφυλακτικό χρησιμοποιεί νανοτεχνολογία και τεχνολογία bluetooth, μεταφέροντας τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει σε συσκευή smartphone.

Είναι σίγουρο όμως πως οι εραστές θα είναι ευχαριστημένοι με την ιδέα να αφήσουν ένα προφυλακτικό να “κατασκοπεύει” τις πιο ιδιωτικές τους στιγμές;

Ο Άνταμ Λέβερσον, επικεφαλής στον τομέα Μηχανικής του “i.Con Smart Condom”, δήλωσε: «Βασικά είναι κάτι όμορφο. Θέλαμε το i.Con να φανεί εκλεπτυσμένο, να μην ενοχλεί και να είναι ελαφρύ».

Το “έξυπνο” προφυλακτικό κοστίζει περίπου 67 ευρώ και είναι μία μικρή ταινία που εφαρμόζεται στη βάση του ανδρικού μορίου αφού βέβαια έχει ήδη τοποθετηθεί κανονικό προφυλακτικό. Είναι αδιάβροχο και διατίθεται σε όλα τα μεγέθη. Επιπλέον, μπορεί να φωτίζει την περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Ο Τζον Σίμονς, εκπρόσωπος της εταιρείας “British Condoms”επεσήμανε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε με τον κόσμο για πρώτη φορά το i.Con Smart Condom Ring που πρόκειται να κυκλοφορήσει στη  Βρετανία τον Ιανουάριο του 2018. Ήδη 900.000 άνδρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το νέο προϊόν».

Tο προφυλακτικό – “κατάσκοπος” I.Con

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα δαχτυλίδι που ταιριάζει σε ένα κανονικό προφυλακτικό με τους δημιουργούς του να ισχυρίζονται ότι μπορεί να παρακολουθεί την απόδοση του άνδρα στη διάρκεια του σεξ καθώς και να εντοπίζει ασθένειες όπως χλαμύδια και σύφιλη. Οι απαντήσεις που μπορεί να δώσει είναι οι εξής: Ποια είναι η ταχύτητα διείσδυσης του ανδρικού μορίου; Πόσες θερμίδες καίει ο άνδρας στη διάρκεια του σεξ; Ποια είναι η περίμετρος του ανδρικού μορίου; Πόσες διαφορετικές στάσεις έκανε;

Το δαχτυλίδι αυτό τοποθετείται στη βάση του προφυλακτικού και μπορεί να φορεθεί ξανά και ξανά. Διαθέτει μια θύρα φόρτισης Micro-USB και έχει διάρκεια ζωής έξι έως οκτώ ώρες. Η σύνδεση με συσκευή smartphone πραγματοποιείται μέσω Bluetooth, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα “The Sun”.

protothema.gr