Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Βούτσης: Οι εταίροι που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά τώρα στηρίζουν εμάς

Βόμβες εκτόξευσε από το Βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό.

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε πως οι Θεσμοί που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά σήμερα, για τους δικούς τους λόγους, στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

«Δεν βρήκατε το ιστορικό θάρρος να πείτε δημόσια ότι το δήθεν  success story  το απαξίωσαν και το εκμηδένισαν και σας οδήγησαν τελικά σε αποδρομή από την εξουσία οι περίφημοι διεθνείς  θεσμικοι εταίροι σας  που ομνύουν όπως κι εσείς στον φιλελευθερισμό και οικοδόμησαν το καθεστώς της στρατηγικής της λιτότητας και την Ευρώπη των ανισοτήτων τα τελευταία χρόνια.

Αυτοί φταίνε, αυτό όμως είναι πταίσμα. Ούτε σήμερα βρίσκετε το θάρρος να κάνετε μια γενναία αυτοκριτική για το ποιες είναι οι αλλαγές μέσα στην κοινωνία από τις θεραπείες σοκ που επιβλήθηκαν αυτά τα χρόνια, και από την άλλη να παραδεχτείτε οτι οι θεσμοι σήμερα για δικούς τους λόγους για αδυναμίες και προτεραιότητες δικές τους για αδιέξοδα δικά τους σε μια διεθνή και ευρωπαΐκή κατάσταση που αλλάζει άρδην και άκρως αντιφατικά υποστηρίζουν τον  οδικό χάρτη που εδράζεται στην πολιτική και γεωστρατηγική σταθερότητα της χώρας στις οικονομικη επίτευξη  και  υλοποίηση όλων των αναγκαίων βημάτων ώστε να υπάρξει έξοδος, βιώσιμη έξοδος» ήταν τα λόγια του.

Καβγάς με Λοβέρδο για το «αντίΣΥΡΙΖΑ μέτωπο»

«Κυοφορείται ένα αντί ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο πάνω σε σαθρά υλικά και πολιτικές ιδιοτέλειες και  σε βαθιά συντηρητική πολιτική . Οι  εμπνευστές του όμως θα διαψευστούν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Οι φράσεις αυτές και το πολιτικό σκεπτικό που τις ακολούθησε προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου: «Είναι απαράδεκτο και πρωτοφανές αυτό που είπε ο κ. Βούτσης δεν έχει κανένα δικαίωμα να καθορίζει τα κίνητρα της αντιπολίτευσης.  Είναι νομοτέλεια της κυβέρνησης της αντιπολιτεύονται τα κόμματα που δεν μετέχουν στο κυβερνητικό συνασπισμό. Μήπως θέλει να γράφει και τους λόγους της αντιπολίτευσης και να μας καλεί να τους διαβάζουμε; Πρέπει να ανακαλέσει αμέσως».

Το λόγο πήρε εκ νέου ο πρόεδρος της Βουλής για να απαντήσεις στον βουλευτή της δημοκρατική συμπαράταξη. «Δεν είπα ότι η  αντιπολίτευση είναι ύποπτη, είπα ότι στήνεται  ένα αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με τη συμβολή πολιτικών δυνάμεων».

Πυρά και από τη ΝΔ

Πυρά  στον κ. Βούτση εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας: «Δεν άκουσα καμιά κριτική για τις κυβερνητικές αυταπάτες και για την αντιπολίτευση που ασκούσατε. Μιλήσατε για τον ΕΦΚΑ .Που ήσασταν όταν ο Κώστας Καραμανλής μείωνε τα ασφαλιστικά ταμεία σε τρία και μάλιστα εκτός μνημονίου;».

Όμως ο κύριος Βούτσης εκτός από την αντιπολίτευση μίλησε και για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και άσκησε κριτική στην τροπολογία για το 50 + 1 όσον αφορά την κήρυξη  απεργιών. «Η τροπολογία για τις απεργίες δεν είναι δική μας έμπνευση ,ούτε μέτρο που θα θέλαμε να επιβληθεί.  Δεν είναι ένα μέτρο το οποίο θεωρούμε θετικό» είπε ο πρόεδρος της Βουλής αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη  να το ψηφίσει προκειμένου να κλείσει η Τρίτη αξιολόγηση.

Οχι σε πρόωρες εκλογές 

Ο κ. Βούτσης σχολίασε και το αίτημα της αντιπολίτευσης για  εκλογές λέγοντας ότι αυτό προέρχεται από συμφέροντα που έχουν χάσει την προνομιακή τους θέση στη διαχείριση του κράτους: «Έγιναν πολλά, γίνονται πολλά, θα γίνουν πολλά  αλλά η κοινωνία θα μείνει όρθια. Λέτε συνέχεια για εκλογές. Γιατί βιάζεστε να φύγουμε τι έχετε πάθει; Εκφράζετε την βαθιά ανησυχία των συμφερόντων που φοβούνται  ότι χάνουν το καθεστώς της ασυλίας και του απυρόβλητου».

«Τακτοποίηση» του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου

«Τακτοποίηση ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Κάποια στιγμή θα γίνει. Θα γίνει  εναντίον όσων βάζουν τρικλοποδιές» είπε αρχικά για να προσθέσει «Θα μου πείτε: “και τι έγινε; Θα αλλάξει το τοπίο και θα φύγουν τα συμφέροντα;”. Καλύτερα να μη μιλήσω. Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου».

Πηγή: iefimerida.gr