Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Γεώργιος Καρκατζούλης – Η γερμανική καταξίωση για τον Mεσσήνιο ΩΡΛ

Ο Γεώργιος Καρκατζούλης προέρχεται από μία καταξιωμένη οικογένεια επιστημόνων και δημόσιων λειτουργών. Πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι αφού έλκει την απώτερη καταγωγή του από το χωριό Κρεμμύδια της Μεσσηνίας, γνωστό και ως χωριό με το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων επιστημόνων (περίπου 30%) στο σύνολο των κατοίκων του, γεγονός που έχει καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 1999 (Αναφορά Wikipedia). O γνωστός Ενδοκρινολόγος και από τους πιο διακεκριμένους Ενδοκρινολόγους στην Ελλάδα με ειδικότητα στο Παρίσι, Στέλιος Καρκατζούλης, είναι θείος του. Ο πατέρας του Θεόδωρος διέπρεψε ως επιτυχημένος και αυτοδημιούργητος Οδοντίατρος καθώς και η μητέρα του Χρυσούλα το γένος Κιάμου, απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής, αποτέλεσε υψηλόβαθμη δημόσιος υπάλληλος στα Υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών. Είναι παντρεμένος με την επίσης ιατρό Σωτηρία Ζάχου.

Ο Ωτορινολαρυγγολόγος-Χειρουργός Κεφαλής και τραχήλου Καρκατζούλης Γεώργιος γεννήθηκε το 1979 στο Μαρούσι Αττικής.

Μεγάλωσε στην Καλαμάτα, όπου και αποφοίτησε από το τοπικό Λύκειο. Από μικρή ηλικία έδειξε μεγάλη έφεση στις θετικές επιστήμες ώστε κατάφερε με Πανελλήνιες εξετάσεις να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή Πατρών το 1999. Αποφοίτησε από την Ιατρική το 2006 με βαθμό «Λίαν Καλώς» και βαθμό στην ΩΡΛ «Άριστα-10». Κατόπιν εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία ως στρατεύσιμος Ιατρός σε διάφορα στρατόπεδα της ελληνικής Αεροπορίας ανά την ελληνική επικράτεια και υπηρέτησε ως Ιατρός υπαίθρου στο Νομό Μεσσηνίας.

Εργάστηκε κατόπιν ως ειδικευόμενος γενικής χειρουργικής στο γενικό νομαρχιακό νοσοκομείο Καλαμάτας. Εκεί το έφερε η μοίρα να γνωρίσει έναν λαμπρό και διακεκριμένο ωτορινολαρυγγολόγο, τον Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο, ο οποίος έχοντας εξειδικευτεί ο ίδιος στην ΩΡΛ στη Γερμανία, τον ενέπνευσε να κυνηγήσει το όνειρο της υψηλού επιπέδου ειδικότητας στη Γερμανία

Εκπληρώνοντας τον χρόνο γενικής χειρουργικής το 2009 μετακόμισε στη Γερμανία και ύστερα από την απόκτηση της γερμανικής άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος ξεκίνησε να εργάζεται ως ειδικευόμενος ΩΡΛ στην κρατική κλινική του Μαγδεβούργου υπό τη διεύθυνση του ΩΡΛ Καθηγητή Josef Kluba. Η συγκεκριμένη κλινική ούσα όχι μόνο μια πλήρους εύρους ΩΡΛ κλινική, αλλά και ως ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα τραύματος της Γερμανίας, του προσέφερε πολύτιμες γνώσεις τόσο στην συμβατική ωτορινολαρυγγολογία, αλλά και στον τομέα της συντηρητικής και χειρουργικής αντιμετώπισης σοβαρών κρανιοπροσωπικών κακώσεων και τραυμάτων.

Έχοντας σαν εφόδιο αυτές τις γνώσεις, αλλά και την άριστη συστατική επιστολή από τον γερμανό διευθυντή του, «χτύπησε την πόρτα» και κατάφερε να είναι ο πρώτος Έλληνας και ένας από τους ελάχιστους μη Γερμανούς, που προσελήφθη σε μια από τις ιστορικότερες και πιο ξακουστές ΩΡΛ Κλινικές της Γερμανίας, το περίφημο Alfried Krupp Krankenhaus στο Έσσεν.

Εκεί υπό τη διεύθυνση του Professor Jürgen Lamprecht και κατόπιν του Dr. Winfried Hohenhorst απέκτησε τον γερμανικό τίτλο ειδικότητας κατόπιν εξετάσεων από επιτροπή γερμανών καθηγητών και εργάστηκε μέχρι το τέλος του 2015 σαν επιμελητής.

Η λαμπρή σταδιοδρομία του δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνεχίζεται με τον ίδιο πάθος και σθένος αφού πέτυχε να διεκδικήσει την θέση του Oberarzt (Senior Consultant-Επιμελητής Α) στην Κλινική του Siloah στο κρατίδιο Βάδης Βυρτεμβέργης υπό την διεύθυνση του ΩΡΛ Καθηγητή Oliver Reichel, Επιδιώκοντας ακατάπαυστα την ιατρική και χειρουργική του εξέλιξη και έχοντας ως εφόδια πλέον όχι μόνο την προϋπηρεσία του, τον γερμανικό τίτλο ειδικότητας, τον εντυπωσιακό χειρουργικό κατάλογο, αλλά και τις άριστες συστατικές επιστολές από τους διευθυντές του στο Krupp. Εκεί ειδικεύτηκε κυρίως στην χειρουργική του τραχήλου, στην ενδοσκοπική χειρουργική παραρρινίων κόλπων και στην δερματοχειρουργική προσώπου.

Στα χρόνια της εργασίας του στο Krupp πραγματοποίησε σαν πρώτος χειρουργός πάνω από 4000 (τέσσερεις χιλιάδες) χειρουργικές επεμβάσεις, σύμφωνα με την διεθνή ταξινόμηση των χειρουργικών επεμβάσεων ICPM (International Code of Procedures in Medicine) του πλήρους φάσματος της ΩΡΛ με βαρύτητα στην ΩΡΛ- παιδοχειρουργική και τη χειρουργική της μύτης και των παραρρινίων αποκτώντας το παρατσούκλι από τους γερμανούς ασθενείς «ο ‘Ελληνας με τα χρυσά χέρια».

Το 2017 και ενώ είχε ήδη καθιερωθεί στην καινούργια του κλινική, υπακούοντας αυτή τη φορά στην καρδιά του και όχι στη λογική, δέχτηκε την τιμητική πρόταση που του έκανε ο άνθρωπος από τον οποίο ξεκίνησαν όλα, ο Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος και επέστρεψε στην αγαπημένη του Καλαμάτα ως επιμελητής στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας με κίνητρο την αγάπη του για τον τόπο και τους συμπατριώτες του.

Ο Καρκατζούλης Γεώργιος έχει πραγματοποιήσει σαν πρώτος χειρουργός πάνω από 5000 (πέντε χιλιάδες) χειρουργικές επεμβάσεις του πλήρες εύρους των ΩΡΛ χειρουργείων σύμφωνα με την ICPM ταξινόμηση (International Code of Procedures in Medicine), έχει εκπαιδευτεί και μετεκπαιδευτεί στην πλαστική προσώπου, στη μικροσκοπική και ενδοσκοπική χειρουργική των παραρρινίων κόλπων, στην αισθητική χρήση ενέσιμων (υαλουρονικό), στη διάγνωση και αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας, στην ωτοχειρουργική, στην παιδο-ΩΡΛ, στον υπέρηχο τραχήλου, στη φωνοχειρουργική και στην αλλεργιολογία σε διάσημα κέντρα (ανάμεσά τους πανεπιστημιακές ΩΡΛ κλινικές Κολωνίας, Μαγδεβούργου, Ντύσσελντορφ, Έσσεν, Τούμπινγκεν κ.α.).

Έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος και ομιλητής σε πάμπολλα ελληνικά και διεθνή συνέδρια και στη δημοσίευση επιστημονικών άρθρων και βίντεο και έχει άριστες διεθνείς και ελληνικές συστατικές επιστολές. Έχει χαρακτηριστεί από τον Καθηγητή Jürgen Lamprecht και τον Dr. Winfried Hohenhorst ως μία φιλική προσωπικότητα με χιούμορ, αφοσίωση και επιμέλεια, στοιχεία που τον καθιστούν πολύτιμο ιατρό για την ομάδα της κλινικής Krupp.

Είναι μέλος της γερμανικής ΩΡΛ εταιρίας, της ελληνικής ΩΡΛ εταιρίας, της διεθνούς ακαδημίας αισθητικής και αναγνωρισμένος-πιστοποιημένος από την ισπανική εταιρία πλαστικής χειρουργικής.

Στο χρόνο που διαθέτει για τον ίδιο, ασχολείται με το τένις και τη λογοτεχνία και ομιλεί άπταιστα την Γερμανική και Αγγλική γλώσσα.

EMAIL: [email protected]    ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.karkatzoulisorl.gr

πηγή: http://www.whoiswhogreece.com