Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Δωμάτιο ξενοδοχείου στον ουρανό -Η Singapore Airlines έφτιαξε στα αεροπλάνα της κανονικές σουίτες!

Η Singapore Airlines αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες τις νέες σουίτες στο μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος του κόσμου και σίγουρα θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό.

Η Singapore Airlines παρουσίασε τα νέα καθίσματα, όλων των κατηγοριών για το Airbus A380 πριν από μερικές ημέρες, το πρώτο λίφτινγκ στις καμπίνες των αεροσκαφών της εδώ και μια δεκαετία. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η νέα first class: έξι σουίτες, από 12 που ήταν μέχρι πρότινος, οι οποίες έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να διαθέτουν κρεβάτια κάθετα στα παράθυρα και ένα… τοίχο που μπορεί να πέσει αν θέλετε να συνομιλήσετε με τον συνταξιδιώτη σας.

Τα νέα μοντέλα Α380 θα μπορούν να φιλοξενήσουν 471 άτομα. Εκτός από τις 6 σουίτες, θα υπάρχουν επίσης 78 θέσεις business class στο ανώτερο κατάστρωμα, 44 premium economy και 343 οικονομικές θέσεις στο κύριο κατάστρωμα.

Η αναμόρφωση είναι το τελευταίο βήμα σε μια κούρσα μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών που θέλουν να απευθυνθούν σε πλούσιους ταξιδιώτες οι οποίοι μπορούν να πληρώσουν για extra παροχές. Ενώ πολλοί μεταφορείς όπως η Delta και η United σχεδιάζουν τις καμπίνες τους για τακτικούς επιβάτες που κάνουν επαγγελματικά ταξίδια, μερικές διεθνείς αεροπορικές τακτικούς στρέφονται αλλού και παρέχουν ευρύχωρες σουίτες πρώτης κατηγορίας, όπως η Etihad, που προσφέρει μία σουίτα τριών δωματίων που ονομάζεται «The Residence».

Η απάντηση της Singapore Airlines είναι το νέο A380 που ξεκινά τις πτήσεις του από Σιγκαπούρη για Σίδνεϊ τον επόμενο μήνα. Πώς είναι όμως το εσωτερικό του αεροσκάφους;

Σουίτα με θέα

Σκεφτείτε το ως ξενοδοχείο στο 35.000 πόδια. Η Singapore Airlines αποκάλυψε τις σουίτες της με το κρεβάτι με τα δύο μαξιλάρια και το βαμβακερό πάπλωμα . Τα κρεβάτια στις δύο πρώτες σουίτες του κάθε διαδρόμου μπορούν να ενωθούν, ώστε δύο άτομα να μπορούν να κοιμηθούν δίπλα-δίπλα, σχηματίζοντας ένα διπλό κρεβάτι. Οι επιβάτες αυτοί θα λάβουν επίσης παντόφλες, μάσκα ύπνου και κάλτσες.

Κάθε σουίτα διαθέτει επίσης μια δερμάτινη πολυθρόνα (μην περιμένετε να είστε ξαπλωμένοι την ώρα της προσγείωσης ή της απογείωσης), που περιστρέφεται μεταξύ 135 και 270 μοιρών μέσω ηλεκτρονικού ελέγχου. Επίσης, αν δε θέλετε να χαζέψετε τη θέα από το παράθυρό σας, υπάρχει μία οθόνη 32 ιντσών για να παρακολουθήσετε ότι επιθυμείτε.

Αναβαθμισμένα και τα μπάνια

Δύο τουαλέτες για έξι επιβάτες. Σίγουρα δε θα χρειαστεί να περιμένετε πολλή ώρα στη σειρά.

Μοναδικές επιλογές στο μενού

Η Singapore Airlines επιλέγει το μενού με διακεκριμένους σεφ από όλο τον κόσμο. Αν αυτό που τελικά προσφέρουν δεν ικανοποιεί τους επιβάτες, έχουν μια εναλλακτική.

Η Business class γίνεται όλο και πιο classy

Οι καμπίνες της business class έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, με καθίσματα που ξαπλώνουν πλήρως και μετατρέπονται σε κρεβάτια.

Η νέα business class της Singapore Airlines θα έχει 78 θέσει στο πάνω μέρος του αεροσκάφους. Υπάρχει επίσης πολύς χώρος για εργασία ενώ το προστατετυικό «κουκούλι» προορίζεται για να προσφέρει στους ταξιδιώτες της business class περισσότερη ιδιωτικότητα.

Για όσους δεν μπορούν να αντέξουν την business class

Η premium economy είναι μια σχετικά νέα εφεύρεση – παίρνεται μερικά από τα προνόμια της business class αλλά όχι και το κάθισμα.

Για τους υπόλοιπους από εμάς…

… υπάρχει η οικονομική θέση, που τουλάχιστον προσφέρει κρασί για να πνίξουμε τον πόνο μας.

Πηγή: iefimerida.gr