Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ειδικά αφιερωμένη στη γυναίκα η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη

Όπως κάθε χρονιά από το 1991, έτσι και φέτος, η 14η Νοεμβρίου 2017 είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί μία  ποικίλης αιτίας νόσο, η οποία χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, και επηρεάζει μόνιμα τον τρόπο και την ποιότητα ζωής των ασθενών που πάσχουν από αυτή. Συχνότερα, διακρίνεται στο Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι (που είναι σπανιότερος και εμφανίζεται συνήθως στην παιδική ηλικία ), και το Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου ΙΙ που αφορά το 95% των περιπτώσεων και σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο ζωής.

Στη χώρα μας, περίπου 700.000-900.000 άτομα ή το 8-10% του πληθυσμού πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη!

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι κρίσιμες για την αποφυγή ή την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου, ενώ σύμφωνα με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, το 70% των περιπτώσεων Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου ΙΙ μπορούν να προληφθούν με έναν υγιεινό τρόπο ζωής!!!

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη είναι ειδικά αφιερωμένη στη γυναίκα, αφού 1 στις 10 γυναίκες πάσχει από διαβήτη, 2 στις 5 εξ αυτών βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία και 1 στις 7 γεννήσεις επηρεάζονται από Διαβήτη Κύησης, μια ειδική μορφή Σακχαρώδους Διαβήτη που επηρεάζει τις εγκύους.

Από το 2011 λειτουργεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας Διαβητολογικό Εξωτερικό Ιατρείο όπου παρακολουθούνται σχεδόν 2200 ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη (τύπου Ι, Τύπου ΙΙ , Διαβήτη Κύησης,  ασθενείς με αντλία ινσουλίνης) καθώς και περισσότεροι από 200 ασθενείς με διαβητικό πόδι. Το ιατρείο πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα από ομάδα ιατρών, διαιτολόγο, επισκέπτρια υγείας και νοσηλεύτρια.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του Ιατρείου μπορείτε να απευθύνεστε στo τηλέφωνο  2721046726 Τρίτη και  Πέμπτη  από 9:00 π.μ. έως 13:00 .