Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Ελαιόλαδο από δημοτική περιουσία της Καλαμάτας για παιδικούς σταθμούς και παντοπωλείο

Με διαφανείς διαδικασίες, έχουν παραχωρηθεί τα ελαιοπερίβολα του Δήμου Καλαμάτας σε ιδιώτες, για την ελαιοσυγκομιδή και τη φροντίδα των κτημάτων. Το μέρος του παραγομένου ελαιολάδου που, κατά το συμφωνητικό, παραδίδεται στο Δήμο ως αντίτιμο, διατίθεται για τις ανάγκες των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και του Δημοτικού Παντοπωλείου.

Πρόσφατα, από δημοτικό ελαιοπερίβολο που βρίσκεται στον Άρι και έχει παραχωρηθεί κατόπιν διαγωνισμού σε καλλιεργητή, παραδόθηκαν στο Δήμο Καλαμάτας 60 κιλά εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, που θα δοθούν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για τις ανάγκες σίτισης των παιδιών. Σημειώνεται ότι με τον ίδιο τρόπο αξιοποιήθηκε ποσότητα 170 κιλών εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, από ελαιοπερίβολο στα Γιαννιτσάνικα.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να παραληφθεί μικρή ποσότητα ελαιολάδου από δημοτικό κτήμα στ’ Αρφαρά και 400 κιλά από δημοτικά ελαιοπερίβολα που βρίσκονται στο Μυρσινοχώρι του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, τη συγκομιδή ελαιοκάρπου από τα ελαιόδεντρα, που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του νέου Δημαρχείου. Ο καρπός συνεθλίβη δωρεάν στο ελαιοτριβείο Δημητρακόπουλου στα Λαίϊκα και παρήχθησαν 35 κιλά εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, που θα δοθούν επίσης στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καλαμάτας.