Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Ελεγχόμενη στάθμευση στην Αριστομένους από Ξενοφώντος μέχρι Μακεδονίας

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, ξεκινά η εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης επί της οδού Αριστομένους και στο τμήμα της από την οδό Ξενοφώντος μέχρι την οδό Μακεδονίας. Πρόκειται για την περιοχή που είναι γνωστή ως «Ουζάκια», στην οποία πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας ανάπλαση.

Το πλάτος του δρόμου έχει μειωθεί και η στάθμευση είναι δυνατή μόνο στην αριστερή πλευρά, όπως κατεβαίνει κανείς την οδό Αριστομένους. Υπάρχει δυνατότητα να σταθμεύσει κάνεις μόνο παράλληλα προς το πεζοδρόμιο και όχι υπό γωνία, όπως παλαιότερα. Στο εν λόγω τμήμα έχει γίνει διαγράμμιση των θέσεων στάθμευσης και θα εφαρμοσθεί, κατόπιν Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, ελεγχόμενη στάθμευση, για την οποία θα ισχύουν όσα και για τις υπόλοιπες περιοχές του κέντρου της πόλης, όπου εφαρμόζεται το μέτρο αυτό. Με κατάλληλη διαγράμμιση σημαίνονται οι θέσεις για μοτοποδήλατα, για τη στάθμευση ΑμεΑ και για φορτοεκφόρτωση. Σημειώνεται ότι η πιάτσα ταξί στην οδό Σόλωνος θα μεταφερθεί στη βόρεια πλευρά της οδού.
Όποιος επιθυμεί να σταθμεύσει, θα πρέπει να προμηθευθεί σχετική «ξυστή» κάρτα. Το αντίτιμο στάθμευσης είναι 0,50 ευρώ ανά ώρα και η ελεγχόμενη στάθμευση εφαρμόζεται από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 και 17:00 έως 21:00. Το Σάββατο ισχύει ελεγχόμενη στάθμευση από 08:00 έως 14:00. Δεν υφίσταται ελεγχόμενη στάθμευση το απόγευμα του Σαββάτου, την Κυριακή και κατά τις επίσημες αργίες.
Κάρτες στάθμευσης πωλούνται στα περίπτερα και στα καταστήματα με το ειδικό σήμα πώλησης.