Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ενημέρωση μαθητών Γυμνασίου Σαλαμίνας για την ανακύκλωση στην Καλαμάτα

Είκοσι δύο μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Σαλαμίνας, με τη συνοδεία 2 καθηγητριών τους, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, παρουσία αιρετών και στελεχών του Δήμου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου, με τίτλο «Ανακυκλώνω και δημιουργώ» και σκοπός της ήταν να ενημερωθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές για την ανακύκλωση.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους επισκέπτες και αναφέρθηκε στην Καλαμάτα, την ιστορία και τις προοπτικές της, επισημαίνοντας ότι η μικρή πόλη του 1821, απ’ όπου ξεκίνησε η Επανάσταση, μετεξελίσσεται σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο της νότιας Πελοποννήσου.
Ο Π. Νίκας ανέφερε ότι η Καλαμάτα έχει κατεύθυνση τουριστική, ενώ εξαιρετικά σημαντική είναι για το σύνολο του Νομού η αγροτική οικονομία, με κυρίαρχο προϊόν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Ιδιαίτερη τόνωση στον τουριστικό τομέα έχει προκαλέσει η δημιουργία και λειτουργία της μεγάλης τουριστικής επένδυσης Costa Navarino. Η περιοχή μας έχει βελτιωμένη προσβασιμότητα χάρη στο νέο αυτοκινητόδρομο και στο αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», το οποίο τη συνδέει με 30 πόλεις της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά και τους ζήτησε να ακούνε τους γονείς και τους δασκάλους τους, οι οποίοι δε θα τους ζητήσουν ποτέ αντάλλαγμα για τη βοήθεια που τους παρέχουν και θα χαίρονται με την πρόοδό τους. Τα προέτρεψε δε να ασχοληθούν με όποιο επάγγελμα τους αρέσει.
Για την ανακύκλωση, είπε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έκανε και συνεχίζει να κάνει μία μεγάλη προσπάθεια επί 20 χρόνια περίπου. Τόνισε δε ότι υπάρχουν υλικά σε μεγάλες ποσότητες στα σκουπίδια, που είναι δυνατόν να ανακτηθούν.
Σε κάθε παιδί προσφέρθηκαν χάρτης της Καλαμάτας και καρτ ποστάλ με ομορφιές της πόλης και της περιοχής της, ενώ στις καθηγήτριες δόθηκαν τουριστικοί οδηγοί.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την ανακύκλωση από στέλεχος του Δήμου, στην αίθουσα συσκέψεων του 2ου ορόφου.