Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Η πορεία του Μιναγιώτικου φράγματος σε σύσκεψη στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας επισκέφτηκε σήμερα ο  εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας, Δ. Ζιώγας, με σκοπό να ενημερώσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμοδίων υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, για την πορεία υλοποίησης των μελετών του Μιναγιώτικου φράγματος, μέρος των οποίων αφορά και την διαβούλευση για την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης του έργου ‘ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ – ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΜΙΝΑΓΙΩΤΙΚΟΥ & ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ» Δ. ΠΥΛΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ’.

Στην σύσκεψη τέθηκαν θέματα σχετικά με τον τεχνικό σχεδιασμό της υλοποιηθείσας μελέτης καθώς επίσης και σχετικά με την σπουδαιότητα υλοποίησης του έργου για την περιοχή  τις οποίας θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες άρδευσης.

Επίσης επισημάνθηκε ότι οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας θα συνδράμουν παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια και κατά την διαδικασία συζήτησης της περιβαλλοντικής μελέτης του έργου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, θα αναφερθούν και τυχόν παρατηρήσεις επί του τεχνικού κειμένου της μελέτης όπως αυτές θα διατυπωθούν από της υπηρεσίες.

Από την Αντιπερειφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας τονίσθηκε η σημασία του έργου για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Πυλίας, εκφράστηκε η  ικανοποίηση για την έως τώρα εξέλιξη του έργου και τονίσθηκε η αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης του έργου, με δεδομένο τα πρόσφατα προβλήματα, που αφορούσαν τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις της ευρύτερης περιοχής, λόγω της ξηρασίας.