Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Κινητό πολυϊατρείο από το “Χαμόγελο του Παιδιού” στην Καλαμάτα

To κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας (Ψαρών και Μακεδονίας) έως και την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018. Εθελοντές γιατροί και οδοντίατροι θα πραγματοποιούν δωρεάν προληπτικούς ελέγχους σε παιδιά από τις 08.30 έως και τις 16.00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χθες, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, που ξεκίνησε η δράση έχουν εξετασθεί περισσότερα από 100 παιδιά, όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι.

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία και υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.
Επίσης συνεργάζονται: ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Στη δράση συμμετέχουν εθελοντικά, παιδίατροι, οφθαλμίατροι, ωτορινολαρυγγολόγοι, γενικοί γιατροί και οδοντίατροι.

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής-οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ανωτέρω Υπουργεία και σε συνεργασία με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Από το 2002, έως σήμερα έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερα από 100.000 παιδιά με την εθελοντική συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών και οδοντιάτρων σε όλη την Ελλάδα.