Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Λαμπρόπουλος για Τζανακόπουλο: Ο Λαός θα τους κατατάξει ως τους μεγαλύτερους ψεύτες

Πριν λίγες ημέρες επισκέφθηκε την Καλαμάτα, ο κ. Τζανακόπουλος, Υπουργός Προπαγάνδας της Κυβέρνησης των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου.

Ήρθαν στην πόλη μας οι ψεύτες για άλλη μια φορά, να μας πουν, πως αυτοί φτιάξανε τον δρόμο, που προγραμμάτισε, μελέτησε, δημοπράτησε, υπέγραψε τις συμβάσεις, κύρωσε στη Βουλή το 2007 και ξεκίνησε τις εργασίες, με την μέθοδο των Συμβάσεων Παραχώρησης, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επί Υπουργίας Γεωργίου Σουφλιά.

Συνεχίστηκαν μετά το 2009, με προβλήματα λόγω της κρίσης, τελείωσαν οι εργασίες πριν από το 2015 και στο μόνο, που αυτοί συνέβαλαν, ήταν στο 7%, από το σύνολο των εργασιών, μόνον του Περιμετρικού Δρόμου της Καλαμάτας.

Και αυτό το 7% το παρέδωσαν στην Κυκλοφορία, με καθυστέρηση δυο ετών.

Ήρθαν, έκοψαν κορδέλες, φέσωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με αποζημιώσεις, για τις καθυστερήσεις τους, και αύξησαν τα διόδια, που υπόσχονταν ότι θα καταργούσαν και μετά θα μείωναν.

Θυμόμαστε το Κίνημα του «δεν πληρώνω», με τους Συριζαίους στα διόδια, σε γραφικές εικόνες-να σηκώνουν τις μπάρες-.

Τώρα, μιλιά… πληρώστε ακόμη περισσότερα.

Η συγκυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου, συμπληρώνει τρία χρόνια και ο κ.Τζανακόπουλος, μας είπε, πως ακόμη συζητάνε για τους δρόμους Καλαμάτας-Ριζόμυλου και Τσακώνας-Καλό Νερό.

Το ίδιο μας είπε, πριν από τρεις εβδομάδες και ο κ. Πιτσιόρλας, για το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Όσον αφορά τις μελέτες που περιμένουν, έχω να πω ότι, η μελέτη για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος ήταν έτοιμη από το 2015.

Για τα τμήματα από τον Ριζόμυλο μέχρι την Μεθώνη ήταν σχεδόν έτοιμες πριν από το 2015.

Επίσης, για το Τσακώνα –Καλό Νερό, υπήρχε μελετητική ωριμότητα από το 2015 και υπολείποντο μόνον οι μελέτες για τα υδραυλικά, την σήμανση και τις γέφυρες.

Αν υπήρχε πολιτική βούληση θα έπρεπε να τις είχαν περατώσει.

Ο κ. Τζανακόπουλος και για τους δυο δρόμους(Καλαμάτα-Ριζόμυλος και Τσακώνα-Καλό Νερό) δεν μας είπε πότε θα τελειώσουν οι μελέτες και από πού θα χρηματοδοτηθούν.

Αερολογούν και θα συνεχίσουν να ψεύδονται μέχρι τις εκλογές.

Για το Πάτρα-Πύργος, που ήταν να γίνει δημοπράτηση τον Μάρτιο του 2015 και τώρα θα είχε τελειώσει, δεν μας είπε γιατί ακύρωσαν την δημοπρασία, γιατί το έσπασαν σε οκτώ τμήματα, πότε θα ολοκληρωθούν οι δημοπρατήσεις και θα υπογραφούν οι συμβάσεις, πότε θα εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα κυρωθούν στη Βουλή και θα αρχίσουν οι εργασίες.

Τρία χρόνια στην Κυβέρνηση, χέρι-χέρι, Τσίπρας και Καμμένος, και δεν έχουν προγραμματίσει, μελετήσει και ξεκινήσει, ούτε ένα μέτρο δρόμου στη Μεσσηνία.

Τα ψέματα και ο πολιτικός τους χρόνος, τέλειωσαν.

Ο Λαός τους έχει καταλάβει και θα τους κατατάξει ως τους μεγαλύτερους ψεύτες της νεότερης ιστορίας της Πατρίδας μας.

Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος.