Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Μπούζα: “Την παροιμία… σε καίω Γιάννη σ’ αλείφω λάδι, την ξέρει ο κ. Βίτσας;”

Κριτική επάνω στα όσα έχουν ανακύψει με το το θέμα του “λουκέτου” και στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων της Καλαμάτας ασκεί η Συντονίστρια Έργου και Αποτελεσματικότητας της Π.Ε. Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα σε ανακοίνωσή της. Σε αυτήν αναφέρει:

“Την παροιμία… σε καίω Γιάννη σ’ αλείφω λάδι, την ξέρει ο κ. Βίτσας;”

Αυτο σχεδιάζεται να γινει στην Πελοποννησο και ιδίως στη Μεσσηνια, μετα τα οσα δήλωσε στην εκπομπη του Γιώργου Αυτιά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, κ. Δημήτρης Βίτσας.
Κλείνει οπως μας ειπε ενα ιστορικό και ένδοξο στρατοπεδο οπως το 9ο Σύνταγμα που σημερα λειτουργεί ως Κέντρο Εκπαιδευσεως και θα μας …..αποζημιώσει με την αναπτυξη της αεροπορικής βάσης της 120 ΠΕΑ που θα μετατραπεί σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης πιλότων μαχητικών αεροσκαφών!
Ερωτώ τον κ.Υπουργο.
Έχει γινει καποιο πλάνο των αρνητικών επιπτώσεων στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικο προορισμό ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, αυτής της προοπτικής;
Επρεπε να γνωρίζει πως οσα ειπε και οπως τα ειπε στην εκπομπη του ΣΚΑΙ, θυμίζουν εποχές οπου οι ιθαγενείς θέλγονταν απο τα……..καθρεφτάκια και φυσικα, έχει περασει ανεπιστρεπτί.
Τι επιπτώσεις θα έχει λοιπον κ.Υπουργε αυτου του ειδους η …αναβαθμιση;
Έχετε συνυπολογισει στα πλάνα σας και στις μελέτες σας, αν η όχληση θα επηρεάσει δυσμενως εκτος της ποιότητας ζωης των κατοίκων τοσο της Καλαμάτας , οσο και της Μεσσηνης αλλα και την τουριστικη μας προσπαθεια για αυξηση της τουριστικης επισκεψιμότητας ;
Θα θελαμε να μας ενημερώςετε λεπτομερώς ως οφείλετε για τη σχεδιαζόμενη συχνότητα των πτήσεων, τις ωρες των πτήσεων, τον αριθμο των μετεκπαιδευομένων, τον τυπο των αεροσκαφών καθως και για την τυχόν επιβάρυνση στο περιβαλλον και κατ´ επέκταση στην υγεια των κατοίκων .
Δεν κινδυνολογούμε κ.Υπουργε, αλλα σε μια ευρωπαικη χώρα δεν μπορει οι σχεδιασμοι να γινονται στο γόνατο και οι πολιτες να πρεπει να παρακολουθούν τηλεοπτικές εκπομπες για να ενημερώνονται για το μελλον τους.
Εμεις στην Πελοποννησο περιμένουμε πρωτα – πρωτα να αναβαθμίσετε το αεροδρομιο Καπετάν Βασιλης Κωνσταντακόπουλος , προκειμένου να μπορει να στηρίξει την προσεγγιση των μεγαλων αεροπορικών εταιριών που ενισχυουν τον τουρισμο μας, ενος τομέα που δινει δουλειές και φερνει εσοδα στον τοπο μας κι οχι να μας ρίξετε στάχτη στα ματια περι δηθεν αναβάθμισης, οταν δεν γνωρίζουμε τα πλήρη στοιχεια μιας τέτοιας προοπτικής .
Δικαιως αναρωτιόμαστε αυτο θα ειναι τελικα αναβαθμιση η υποβάθμιση;
Πρεπει να μας ενημερώσετε με στοιχεια και μελέτες, διοτι αυτο απαιτει η σωστη πολιτική αντιμετωπιση τετοιων σπουδαίων θεμάτων .
Προσωπικα δεν αρνούμαι δογματικά μια τετοια αλλαγη στην 120 ΠΕΑ , ζητω ομως τοσο εγω, οπως και οι πολιτες αυτου του τόπου πλήρη ενημερωση με στοιχεια , μελέτες και αριθμούς .
Πιστευω πως και ο Δημος Μεσσηνης που κυριως επηρεάζεται απο την λειτουργια του αεροδρομιου, θα ζητήσει εξηγήσεις απο το αρμόδιο Υπουργείο Αμυνας τις οποιες οφείλει να δημοσιοποιήσει στην τοπική κοινωνια .
Οσον αφορα το κλεισιμο του στρατοπέδου Καλαμάτας, συντάσσομαι απολυτα με τη δηλωση του Περιφερειαρχη κ. Πέτρου Τατουλη που αμεσα και έγκαιρα, ανέπτυξε τις θεσεις του Περιφερειακου μας Συμβουλιου αντιτιθέμενους στην κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης. Στρατού Ξηράς στην ΠΕλοποννησο .

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Περιφ. Συμβουλος Πελοποννησου
Συντονίστρια Εργου και Αποτελεσματικότητας
Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού -Πολιτισμού