Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Νέα σελίδα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας – Νικητής ο Βαγγέλης Ξυγκώρος – 12-9 οι έδρες

Νικητής των εκλογών στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας ο Βαγγέλης Ξυγκώρος και ο συνδυασμός “Μεσσηνία Καινοτομία”  που επικράτησε του Γιώργου Γκούμα και του συνδυασμού “Νέο Επιμελητήριο” κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των μελών της επιμελητηριακής κοινότητας που προσήλθαν στις κάλπες, εκεί όπως αναλύσαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας η μεγάλη αποχή ήταν το κύριο στοιχείο.

Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα λαμβάνουν:

Τμήμα Τουρισμού

Μεσσηνία Καινοτομία- Ξυγκώρος 44

Νέο Επιμελητήριο – Γκούμας 22 (1 έδρα)

Εξαγωγικό Τμήμα

Μεσσηνία Καινοτομία- Ξυγκώρος 42 (1 έδρα)

Νέο Επιμελητήριο – Γκούμας 25 (1 έδρα)

Τμήμα Μεταφορών

Μεσσηνία Καινοτομία- Ξυγκώρος 37

Νέο Επιμελητήριο – Γκούμας 72 (1 έδρα)

Τμήμα Μεταποίησης

Μεσσηνία Καινοτομία – Ξυγκώρος 204 (3 έδρες)

Νέο Επιμελητήριο – Γκούμας 140 (2 έδρες)

Εμπορικό Τμήμα

Μεσσηνία Καινοτομία – Ξυγκώρος 265

Νέο Επιμελητήριο – Γκούμας 199

Τμήμα Υπηρεσιών

Μεσσηνία Καινοτομία – Ξυγκώρος 412

Νέο Επιμελητήριο – Γκούμας 369

12 από τις 21 έδρες φαίνεται ότι κλείδωσε ο Βαγγέλης Ξυγκώρος κατά την εκλογική διαδικασία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, ο συνδυασμός «Μεσσηνία Καινοτομία» παίρνει στο Εμπορικό Τμήμα τις τέσσερις από τις έξι έδρες και εκλέγει τους Ιγνάτιο Κάτσιο, Σταύρο Στούπα, Γιώργο Καπερώνη και Νίκο Γεωργακίλα. Στο Εξαγωγικό Τμήμα παίρνει τη μία από τις δύο έδρες και εκλέγει τον Μενέλαο Κουτέλα. Στο Τμήμα Μεταποίησης παίρνει τις τρεις από τις δύο έδρες και εκλέγει τους Βαγγέλη Ξυγκώρο (ο οποίος πάντως, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, ως επικεφαλής μπορεί να επιλέξει έδρα που κερδίζει ο συνδυασμός του και σε άλλο τμήμα), Νίκο Κυριακόπουλο και Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο. Στο Τμήμα Υπηρεσιών ο συνδυασμός του Βαγγέλη Ξυγκώρου κερδίζει τις τρεις από τις δύο έδρες και εκλέγει τον Παύλο Κρανιώτη, τον Λάμπρο Σώτηρα και τον Ανδρέα Ζαγάκο. Στο Τουριστικό Τμήμα ο συνδυασμός κερδίζει τη μία από τις δύο έδρες και εκλέγει τον Παύλο Γκραίκη (Γκρέκη). Στο Τμήμα Μεταφορών υπάρχει μόνο μία έδρα την οποία κερδίζει ο συνδυασμός του Γιώργου Γκούμα.

Από το συνδυασμό Νέο Επιμελητήριο εκλέγονται οι Τριγκιλίδας, Παπαδοπούλου, Κουφός, Κοτταρίδης, Πουλημένος, Γκούμας, Κουκούτσης, Καλογερόπουλος, ενώ από κλήρωση θα προκύψει αν θα εκλεγεί Γιαννακοπούλου ή Μουτεβελής.

Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται να δοθούν στη δημοσιότητα αύριο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

“Νιώθουμε ιδιαίτερα συγκινημένοι, καθώς η επιχειρηματική κοινότητα της Μεσσηνίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας. Στο κάλεσμα που την οδηγεί πίσω στο πραγματικό «Σπίτι» του Επαγγελματία και ταυτόχρονα μπροστά στις μελλοντικές δυνατότητες που του ανοίγονται μέσα από αυτό.

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός της αποχής, γι αυτό και σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Όλοι μαζί, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να συμβάλουμε έτσι στη μεγάλη προσπάθεια επαναπροσδιορισμού του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Από την πλευρά μας, χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για τους υποψήφιους συμβούλους και τους συνεργάτες μας, καθώς έδωσαν έναν δίκαιο αγώνα, με ευπρέπεια και απόλυτο σεβασμό, καθ’όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Στοίχημά μας για την επόμενη μέρα, είναι να φέρουμε τον επιχειρηματία κοντά στο Θεσμό, να κατανοήσει τη δυναμική του, τα χρήσιμα εργαλεία που του προσφέρει, και μέσω του σύγχρονου, καινοτόμου και ρεαλιστικού στρατηγικού σχεδίου μας, να κάνουμε μαζί το όραμα όλωνγια τη Μεσσηνία πραγματικότητα.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς, ο πραγματικός αγώνας τώρα ξεκινά”.

ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επαγγελματίες της Μεσσηνίας που εμπιστεύθηκαν το όραμα και το σχέδιο μας για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Δώσαμε έναν αγώνα έντιμο και με αξιοπρέπεια, απέναντι σε συμφέροντα και μηχανισμούς που έχουν εδραιωθεί στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας τις τελευταίες δεκαετίες.

Προτάξαμε πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα του Μεσσήνιου επαγγελματία και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε συμμετέχοντας ενεργά στη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου. Στόχος μας είναι το Επιμελητήριο να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του, να αγκαλιάσει τον επιχειρηματικό κόσμο και αυτός να το εμπιστευτεί και πάλι.  Αποτέλεσμα της κρίσης εμπιστοσύνης ήταν η εξαιρετικά χαμηλή  συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, η οποία και πρέπει να προβληματίσει το σύνολο της  νέας διοίκησης.

Εύχομαι στον Βαγγέλη Ξυγκώρο καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Γιώργος Γκούμας

Επικεφαλής συνδυασμού “Νέο Επιμελητήριο”