Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Ο δήμος Πύλου-Νέστορος συμμετείχε για πρώτη φορά στον μαραθώνιο ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία

Τον πολυαναμενώμενο Μαραθώνιο Ανάγνωσης Γαλλοφωνίας, καλωσόρισε για πρώτη φορά στο Δήμο Πύλου – Νέστορος ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης σήμερα Σάββατο17 Μαρτίου 2018.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από όλο τον δήμο και συγκεκριμένα των σχολείων Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Χώρας, Χανδρινού, μέλη συλλόγων, κάτοικοι του Δήμου και των γύρω περιοχών όπου έγινε ανάγνωση του βιβλίου «ο μικρός Νικόλας» « LePetitNicolas», δημιούργημα του σεναριογράφου Ρενέ Γκοσινί (ReneGoscinny) και του σκιτσογράφου Ζαν Ζακ Σανπέ (Jean-JacquesSempé).

Ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Καφαντάρης στον χαιρετισμό του δήλωσε τα εξής: « Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης Γαλλοφωνίας οργανώνεται για πρώτη φορά στον δήμο μας. Είμαστε ένας τουριστικά αναπτυσσόμενος δήμος που στηρίζει την πολυγλωσσία και στόχο έχουμε να δίνουμε κίνητρα στα παιδιά μας ώστε να κυνηγούν την γνώση που στόχο έχει την εξέλιξη και την ανάπτυξη. Αγαπάμε ιδιαίτερα τα γαλλικά λόγω των σχέσεων που έχουμε με τους Γάλλους από την εποχή της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου το 1827.»

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής από τον Δήμαρχο, προσφέρθηκαν εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλου καθώς οι μαθητές απόλαυσαν και παραδοσιακές γαλλικές madlenes. Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλου.