Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Παρεμβάσεις ύψους 900.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος»

Μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», ο Δήμος Καλαμάτας θα έχει τη δυνατότητα να προβεί σε στοχευμένες παρεμβάσεις ύψους περίπου 900.000 ευρώ, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος μιλώντας σε δημοσιογράφους, σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018.

Ποσόν 400.000 ευρώ αντιστοιχεί σε επισκευές στα σχολεία και το θέμα θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 22ας Μαρτίου 2018. Θα πραγματοποιηθούν υγρομονώσεις, ανακατασκευές όπου χρειάζεται, παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους, στο φωτισμό και στους χώρους υγιεινής των σχολείων, όπου είναι περισσότερο αναγκαίο.
Ακόμα, είναι διαθέσιμο ποσόν 240.000 ευρώ για την αγορά μηχανημάτων και ο Δήμος Καλαμάτας θα αγοράσει ένα μηχανικό σάρωθρο (θα είναι το τρίτο), ένα τρακτέρ, το οποίο θα έχει ειδικά παρελκόμενα για τον καθαρισμό των αγροτικών δρόμων και ένα καλαθοφόρο (το τρίτο του Δήμου).
Επίσης, είναι διαθέσιμα 243.000 ευρώ για τις παιδικές χαρές. Με τα χρήματα αυτά θα ανακατασκευασθεί η μεγάλη παιδική χαρά στο βόρειο τμήμα του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων και θα αντιμετωπισθούν τα ζητήματα εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού σε όλες τις παιδικές χαρές, όπως απαιτείται από την πιστοποίηση. Θα καταβληθεί προσπάθεια να συζητηθεί το θέμα αυτό και να ληφθεί απόφαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου.
Επίσης, μέχρι το τέλος του Μαρτίου αναμένονται σημαντικά κονδύλια για θέματα ύδρευσης.