Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Πλημμυρίδα… ανάπτυξης στην Καλαμάτα

Ορμώμενος από τα σημερινά σκηνικά στην πόλη της Καλαμάτας αξίζει να δει κάποιος την υπόθεση, όχι με διάθεση επικριτική – μην στεναχωρηθούν οι ιθύνοντες και δεν φάνε το φαγητό τους άσε που μετά θα σε… καταγγείλουν για bullying – αλλά με διάθεση σατυρική, σε σημείο που να λέμε «ουάου», «και γ@μώ την ανάπτυξη», «πλημμυρίδα ανάπτυξης», «ευκαιρίες για επενδύσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές».

Μην το γελάτε… Πλημμύρα, πλημμύρα οι «μάγκες» ετοιμάζουν ήδη τον επόμενο σχεδιασμό με την πρόσβαση σε γειτονιές και στην παραλία να γίνεται με… βάρκες. Αν το καλοσκεφτεί κανείς υπάρχει… σχέδιο (μην μειδιάζετε), άλλωστε για αυτό και… εκδιώκονται τα αυτοκίνητα από το κέντρο και την πόλη – κι έτσι ήδη οι «ιθύνοντες» αναζητούν τρόπους χρηματοδότησης του μεγαλόπνοου σχεδίου (επαναλαμβάνω) – μετά από εκείνο του κινεζικού ενδιαφέροντος για ποδήλατα στην Καλαμάτα – να ενοικιάζονται και βάρκες στην είσοδο για γειτονιές. Και εάν δεν κάνουνε οι βάρκες θα χρησιμοποιούνται τα γνωστά ποδήλατα θαλάσσης τα οποία συνδυάζουν και γυμναστική για να διατηρούνται οι δημότες σε καλή «φυσική» (στη φύση που τους προσφέρεται… απλόχερα) κατάσταση. Πωπωπω…

Από την άλλη, υπάρχουν έτσι οι δυνατότητες αξιοποίησης της πόλης στο θαλάσσιο τουρισμό κι αφού δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του θαλάσσιου στίβου του μεσσηνιακού κόλπου εδώ και χρόνια, πλέον, το τουριστικό κύμα που αυξάνει θα δοκιμάζει το θαλάσσιο στίβο της πόλης, με στόχο την «επέκτασή» του μέχρι το αεροδρόμιο.

Και νταξ… Μην είστε και… πλεονέκτες εδώ στην Σαχάρα κάνουν πως και πώς να δουν δύο σταγόνες νερό, εδώ που σας προσφέρετε το… ποτάμι ανάμεσά σας, που έρχεται η φύση στα πόδια σας – χωρίς καν φαραωνικά έργα ποιο Φιλιατρινό φράγμα και… πράσινα άλογα – που μπορεί να κάνεις καταδύσεις ακόμη και στο κέντρο, χωρίς κανένα κόστος, τι θέλετε τέλος πάντων;..

Άλλωστε, με τόσο νερό μπορεί να καθιερωθεί και μια «κόκκινη νύχτα» νούμερο 123 στις γειτονιές με κανόε καγιάκ (να που θα χρειαστούν αντί για το ποτάμι του Ασπροχώματος) και river party στην πόλη. Παράλληλα, σε μια εποχή κρίσης που να μπαίνεις τώρα στον κόπο να καθαρίζεις φρεάτια – κόπος, χρήμα και προσωπικό – θα αξιοποιηθούν οι «δημιουργικές» δυνάμεις του τόπου σε pool bar στις αυλές σπιτιών και στα ισόγεια πολυκατοικιών.

Και τσουπ… τα νέα ταξί θα είναι τα ταξι-υδροπλάνα, που να ψάχνεις τώρα να βρεις αδειοδοτήσεις για την σημερινή κατάσταση, έτσι θα μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει την ανάπτυξη παντού!

Πέρα από την όποια θυμηδία εκφράζεται, οι προοπτικές ανάπτυξης που ανοίγονται με την Καλαμάτα να μετατρέπεται σε Βενετία σε κάθε βροχόπτωση είναι τεράστιες… Για αυτό και ο σχεδιασμός μπαίνει σε σκέψη. Ινδιάνικη φυλή που διαθέτει πιστοποιητικά ISO και διεθνείς προδιαγραφές να βρεθεί άμεσα δίπλα στους ιθύνοντες κοντά, προκειμένου όλοι μαζί να… χορέψουν το χορό της 20λεπτης βροχής (που φθάνει για να πλημμυρίσουν όλα).

Λίγη ντροπή και καμία συγγνώμη θα έπρεπε, κύριοι…