Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Προορισμός τις γιορτές η Καλαμάτα – Δείτε τη φωταγώγηση του δέντρου

Πυκνώνουν οι προετοιμασίες εν όψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων. Ο Δήμος Καλαμάτας και οι φορείς της πόλης ετοιμάζουν πολλές προτάσεις, ώστε αυτή η εορτή να είναι λαμπρή και όσοι έλθουν στην Καλαμάτα να περάσουν θαυμάσια.

Η αρχή έγινε με την φωταγώγηση του δέντρου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης όπου είχατε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε την όλη εκδήλωση σε ζωντανή σύνδεση από την τηλεόραση BEST και παντού μέσω του διαδικτυακού μας τόπου www.best-tv.gr.

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Αγωνισθήκαμε, κάποια χρόνια τώρα, μαζί με τα Σχήματα του Δήμου και όλους τους φορείς της πόλης, με αποτέλεσμα η Καλαμάτα, και τα Χριστούγεννα, να είναι πλέον ένας προορισμός για όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα αυτούς που κατοικούν από την Αθήνα και κάτω. Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, γιατί και φέτος επιλέγουν την Καλαμάτα και έχουμε δείγματα γι’ αυτό από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία και από την κινητικότητα που παρατηρείται.

ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Η πόλη μας θα είναι φέτος πιο όμορφη και πιο οργανωμένη, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.
Απόψε στις βράδυ στις 8.00 φωταγωγούμε στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ θα φωταγωγηθούν Χριστουγεννιάτικα δέντρα σε διάφορα σημεία της πόλης και των Κοινοτήτων.
Στην Κεντρική Πλατεία, όπως κάθε χρόνο, θα έχουμε τα σπιτάκια, όπου οι φορείς της πόλης θα μπορούν να παρουσιάσουν τη δράση τους και να διοργανώσουν εκδηλώσεις. Θα έχουμε τη Χριστουγεννιάτικη αγορά. η οποία έχει ξεκινήσει.
Η Καλαμάτα θα έχει ένα ωραίο παγοδρόμιο, ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό για όλα τα παιδιά. Τα προσκαλούμε να έρθουν με τους γονείς τους μια βόλτα στην Καλαμάτα, για να ψωνίσουν, να χαρούν, να διασκεδάσουν, να αισθανθούν τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Όσοι έρθουν, θα χαρούν και τις Φιλαρμονικές της πόλης: έχουμε πλέον τρεις Φιλαρμονικές, τη μεγάλη Φιλαρμονική του Δήμου, την Μπαντίνα και τη Φιλαρμονική του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας».
Ο Π. Νίκας απηύθυνε ευχαριστίες προς «τους φορείς της πόλης, τους συλλόγους, το Μουσικό Σχολείο της, τα Σχήματα του Δήμου, τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου! Όλοι δίνουν τις δικές τους δυνάμεις και τη δική τους συμμετοχή, ώστε ο κόσμος που θα έρθει στην Καλαμάτα να ευχαριστηθεί.
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένα! Καλή υπομονή για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε! Έχουμε λάβει πρόνοια και για τους φτωχούς ανθρώπους και για να υπάρχει αλληλεγγύη και ζεστό φαγητό για όλο τον κόσμο, ώστε αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσουν όλοι έστω με ένα χαμόγελο».

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΔΕΝΔΡΩΝ

7-

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20.00 θα φωταγωγηθεί το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας. Από τις 19.00, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα αποδίδει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ στις 19.40 τη σκυτάλη θα παραλάβει το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου θα ακολουθήσει εορταστική συναυλία, με τίτλο «Μέχρι το τέλος του κόσμου», με τους Twoins: Γιάννη Τσότρα, Σταύρο Τσότρα και Αλεξάνδρα Θεογιάννη.
Την επομένη, Σάββατο 9 του μήνα και ώρα 20.00, θα φωταγωγηθεί το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.
Στις Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, κατά το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα φωταγωγηθούν Χριστουγεννιάτικα δένδρα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30 στ’ Αρφαρά και την Κυριακή 10 του μήνα στις 18.00 στα Γιαννιτσάνικα, στις 18.30 στη Μικρή Μαντίνεια, στις 19.00 στη Βέργα και στις 19.30 στη Σπερχογεία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας μπορείτε να δείτε εδώ.