Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Σε… τεντωμένο σχοινί

Με την Κυβέρνηση αντί να κλείνει ένα – ένα τα ανοιχτά «μέτωπα», να δημιουργεί διαρκώς νέα, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι οι εξελίξεις στο πεδίο της πολιτικής δεν θα αργήσουν. Το αν τις εξελίξεις αυτές θα τις προλάβουν πιθανές… ήττες στο εσωτερικό ή εξωτερικό πεδίο αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να το γνωρίζει. Σε κάθε περίπτωση όμως η… πίεση δείχνει να αυξάνει δραματικά.

Κι αν το προηγούμενο διάστημα ήταν κυρίως τα ζητήματα της οικονομίας που «έκαιγαν» τους ασκούντες τη διοίκηση του Κράτους, σήμερα οι εστίες που μοιάζουν έτοιμες να πυροδοτήσουν μεγάλες… φωτιές, προκαλώντας τεράστια ζημιά στην ήδη ταλαιπωρημένη κοινωνική συνοχή, έχουν ως φόντο ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και τα όσα στη… γειτονιά μας συμβαίνουν, ζητήματα εσωτερικής κατανάλωσης που «σκάνε» στα χέρια της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και μέσα σ’ όλα αυτά η ανάπτυξη μιας σκανδαλολογία δίχως τέλος καθώς και λατινοαμερικάνικου τύπου λογικές που φαίνεται ότι βρίσκουν έφορο έδαφος στην χαρακτηριζόμενη από πολλούς «Κολομβία των Βαλκανίων».

Το… ζωνάρι είναι ήδη σφικτό. Οι αντοχές πλέον δεν είναι ικανές να σηκώσουν το βάρος μιας σκληρής οικονομικής καθημερινότητας. Οι πολίτες αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους, αλλά και διεξόδους προκειμένου να επι-βιώσουν. Οι ισορροπίες λεπτές, κι όλοι εμείς ακροβάτες ψάχνουμε την χαμένη ελπίδα.

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια