Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου!

«Διεκδικούμε ένα πολύ σημαντικό έργο για την Πελοπόννησο, ακόμα και αν δεν έχουμε την αρμοδιότητα, αποδεικνύοντας στην πράξη το ενδιαφέρον και τη μέριμνά μας για το σύνολο της Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Τριφυλίας και το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας για το έργο του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017.

Ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «όταν είδα ότι έχει βγει πρόσκληση από το τομεακό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Αλιείας, η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία τις 30 Δεκεμβρίου 2017, προσπάθησα να επωφεληθώ της δυνατότητας αυτής για την Περιφέρειά μας. Για το λόγο αυτό κάνω μια γρήγορη προσπάθεια μαζί με το Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο ώστε να προλάβουμε να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα να υποβάλλουμε πρόταση ένταξης του έργου του αλιευτικού καταφυγίου της Μαραθόπολης στη νέα προγραμματική περίοδο».

Ο κ. Τατούλης επέκρινε επίσης την αρνητική στάση της αντιπολίτευσης, η οποία δεν ψήφισε την προγραμματική σύμβαση. «Λέτε παραμύθια στους πολίτες γιατί πολύ απλά δεν θέλετε να γίνει το έργο, δεν θέλετε να γίνεται τίποτα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ότι και να κάνετε όμως, ότι και να λέτε θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Σε όλες τις εκφάνσεις δραστηριοτήτων μας είναι φανερό ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ισχυρό πολιτικό προφίλ και αποτελεί ισχυρό πολιτικό παράγοντα στη χώρα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.