Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Στα 3,60 ευρώ το ελαιόλαδο από το συνεταιρισμό Βάλτας

Στην τιμή των 3,60 ευρώ το κιλό ανακοίνωσε ότι αγοράζει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο εσοδείας 2017-2018 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βάλτας Μεσσηνίας.

Την ίδια ώρα, ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων ενημέρωσε με σχετική του ανακοίνωση όλα τα μέλη του συνεταιρισμού και τους συνεργαζόμενους παραγωγούς ότι «το φετινό δικαίωμα θα κυμανθεί στο 7% (για όσους μεταφέρουν τον ελαιόκαρπο μόνοι τους) και στο 10% (για αυτούς που ο Συνεταιρισμός θα κάνει τη μεταφορά του ελαιοκάρπου)».

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το Δ.Σ. αναφέρει ότι «παραμένοντας πιστό στις αποφάσεις της από 21-10-2017 Γενικής Συνέλευσης του Συνεταιρισμού, ανακοινώνει ότι σε όσα μέλη του Συνεταιρισμού και συνεργαζόμενους παραγωγούς οφείλει χρηματικά ποσά, το δικαίωμα του ελαιολάδου της φετινής εσοδείας που παρακρατά ο Συνεταιρισμός (7% ή 10%), θα πωλείται άμεσα και θα χρησιμοποιείται απευθείας για εξόφληση μέρους των οφειλομένων χρηματικών ποσών. Η όλη διαδικασία αποπληρωμής του δικαιώματος θα πραγματοποιείται το αργότερο εντός 24 ωρών».

Η πληρωμή του προς πώληση ελαιολάδου θα πληρώνεται άμεσα, μετρητοίς με τιμή ημέρας, καταλήγει ο συνεταιρισμός, που καλεί τους παραγωγούς να στηρίξουν «τη νέα προσπάθεια της οργάνωσης».

agronews.gr