Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Στον Βίτσα για στρατόπεδο και 120 ΠΕΑ, Κωνσταντινέας – Κοζομπόλη

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσα είχαν σήμερα οι βουλευτές Π. Κωνσταντινέας και Π. Κοζομπόλη. “Συζητήσαμε διεξοδικά την αναβαθμισμένη προοπτική της 120 ΠΕΑ και τη μελλοντική εξέλιξη του 9ου Συντάγματος Πεζικού” ενημέρωσαν μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργού προς τους βουλευτές, αλλάζει πλήρως ο τρόπος κατάταξης στο στρατό και απενεργοποιούνται τα κέντρα νεοσυλλέκτων σε όλη την Ελλάδα. Επομένως απενεργοποιείται και το στρατόπεδο της Καλαμάτας, ως κέντρο νεοσυλλέκτων. Μετά την απενεργοποίηση των στρατοπέδων, τα στρατιωτικά οικήματα και οι στρατιωτικές λέσχες υπάγονται στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), ώστε με συγκεκριμένη διαδικασία, να αποδοθούν στη τοπική κοινωνία. Επομένως πρέπει άμεσα, με συντονισμένο και συντεταγμένο τρόπο να καταρτιστούν και να υποβληθούν προτάσεις για την όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλαμάτας.
Παράλληλα ο Υπουργός δήλωσε, ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης της 120 ΠΕΑ, για την δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεως, στην Καλαμάτα. Επίσης προωθείται η δημιουργία Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ) και Ενόργανης Πτήσης.
Η αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ με τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε διεθνές επίπεδο, αναμένεται να φέρει όφελος στο ΥΕΘΑ 100.εκ. στο βάθος 10ετίας. Ταυτόχρονα η ανάπτυξη των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, θα αποφέρουν όφελος στην τοπική κοινωνία.