Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Σύλληψη 43χρονου – Κατασχέθηκαν 93 δενδρύλλια κάνναβης και 3 κιλά χασίς

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (20.9.2017) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 43χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και ακόμη έναν (1) 58χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα, χθες (20.9.2017) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -93- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 3,5 μέτρα περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε, από την αστυνομική έρευνα που διεξήχθη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσαν ο 43χρονος και ο 58χρονος, από τους οποίους ο 43χρονος εντοπίστηκε χθες (20.9.2017) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας και συνελήφθη.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της φυτείας, βρέθηκε μία (1) σκηνή, την οποία είχαν εγκαταστήσει οι καλλιεργητές της για να εξασφαλίζουν τη μακρά διαμονή τους στο χώρο της φυτείας, εντός της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -2.962,2- γραμμαρίων, καθώς και διάφορα αντικείμενα, απαραίτητα για τη διαμονή τους.

Επίσης, κατασχέθηκαν καλλιεργητικός εξοπλισμός και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, για τον εντοπισμό και σύλληψη του 58χρονου.

????????????????????????????????????


????????????????????????????????????


????????????????????????????????????


????????????????????????????????????


????????????????????????????????????