Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Σύσκεψη στη Μεσσήνη – Στο επίκεντρο οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ

Σύσκεψη στο Δήμο Μεσσήνης μεταξύ του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Γεώργιου Τσώνη και του Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ ο οποίος συνοδευόταν από τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Αγγελόπουλο Ηλία, τον επόπτη του ΕΛΓΑ Μεσσηνίας κ. Μανώλη Ηλιόπουλο και τη γεωπόνο του ΕΛΓΑ κα. Έφη Θεοδωρακοπούλου. Από το Δήμο Μεσσήνης παρευρέθησαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νίκος Κοτταρίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος και η γεωπόνος του δήμου κα. Μαρία Παπαθανασοπούλου.

Επίσης στη σύσκεψη παραβρέθηκαν:

ο Δ/ντης της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας κ. Κυριακόπουλος Ιωάννης με το γεωπόνο της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας κ. Αθανασόπουλο Θανάση, ο κ. Παναγιώτης Αλευράς Δ/ντης του ΚΕΠΥΕΛ, ο Πρόεδρος της Συκικής κ. Παπαγεωργίου Παναγιώτης με το Δ/ντη της Συκικής κ. Γιώργο Αγγελόπουλο καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας κ. Κατσούλης Κων/νος.

Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν ο τρόπος αποζημίωσης των παραγωγών από τη μείωση που υπέστησαν στην παραγωγή τους λόγω του καύσωνα και της παρατεταμένης ανομβρίας και ξηρασίας που επικράτησαν κυρίως στα σύκα αλλά και στην ελαιοπαραγωγή σε συνδυασμό με την πρόσφατη χαλαζόπτωση. Παράλληλα συζητήθηκε το ζήτημα των αποζημιώσεων των παραγωγών από τις περσινές πλημμύρες.

Επίσης,  ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Τσώνης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος προκειμένου να δρομολογήσει σημαντικά αρδευτικά έργα τα οποία θα βοηθήσουν στο μέλλον στην αντιμετώπιση της ξηρασίας και της ανομβρίας ως αποτέλεσμα της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα ανωτέρω ζητήματα.