TOP

Τη Δευτέρα η ημερίδα “Προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία”

Συνεχίζονται κανονικά οι εγγραφές για την ετήσια ανοικτή ημερίδα με θέμα: «Προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία 2017»που διοργανώνει το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”, τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, στις 17:00, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Horizon Blu, στην Καλαμάτα.

Στο πλαίσιο των δράσεων με στόχο να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” παρουσιάζει τα αποτελέσματα των δράσεων και μελετών που υλοποιήθηκαν εντός του έτους καθώς και επίκαιρα θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη της Μεσσηνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα παρουσιαστούν συμπεράσματα και στοιχεία από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της μελέτης που αφορά στα σπάνια φαρμακευτικά είδη που φύονται στον Ταΰγετο από τον Δρ. Αναστάσιο Δάρρα, επίκουρο καθηγητή του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Ο κ.Δημήτρης Βελισσαρίου, τέως Πρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου θα αναλύσει σημαντικά θέματα που αφορούν στις προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία.

Στην συνέχεια ο κ. Σωτήρης Λυμπερόπουλος, συνιδιοκτήτης της εταιρίας “ΡΑΔΙΚΙ” θα αναφερθεί σε θέματα που αφορούν στη σύσταση και εξέλιξη της εταιρίας από την αρχή έως σήμερα. Ο κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, πρώην Πρόεδρος της κοινότητας Ανάβρας, Μαγνησίας και με την ιδιότητα του προέδρου της Εθελοντικής Οργάνωσης ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ θα περιγράψει πως ένα μέρος σαν την Ανάβρα, θα μπορούσε να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα και για άλλες περιοχές της Ελλάδας καθώς και πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει στην Αγροτική Ανάπτυξη μιας περιοχής.

Τέλος, ο κ. Ντίνος Στεργίδης, Πρόεδρος του διεθνή διαγωνισμού ελαιολάδου “Athena”θα αναφερθεί στη σημασία των διαγωνισμών δίνοντας στοιχεία για τον τελευταίο που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία. Στο τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ομιλητών καθώς θα τεθούν και ερωτήσεις από το κοινό. Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Τσαούσης.

Στο τέλος των εργασιών της ημερίδας θα ακολουθήσει ελαφρύ δείπνο που θα παραχωρηθεί από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στους συμμετέχοντες.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα που προαναφέρθηκαν τα οποία προκύπτουν μέσα από συνεργασίες που αναπτύσσει το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”. Στόχος είναι να δοθούν πληροφορίες και να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παραγωγών και των επαγγελματιών της αγροτικής οικονομίας της Μεσσηνίας για τις εξελίξεις και τις νέες δυνατότητες του αγροτικού χώρου.