Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Τουρίστες νόμιζαν από μακριά ότι έβλεπαν πρόβατα – Δείτε τι ήταν στα αλήθεια

Τουρίστες ενός καραβιού που ταξίδευαν σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Γης, αντίκρισαν κάτι εξαιρετικά σπάνιο και εντυπωσιακό…

Στην αρχή, από το καράβι, οι άνθρωποι πίστευαν ότι είδαν πρόβατα στους μακρινούς λόφους του ρωσικού Wrangel Island στον Αρκτικό Ωκεανό. Καθώς πλησίαζαν συνειδητοποίησαν ότι ήταν ένα πολύ διαφορετικό είδος ζώου. Δεκάδες πολικές αρκούδες εθεάθησαν όλες μαζί συγκεντρωμένες στην ακτογραμμή της Αρκτικής.

Ο λόγος που είχαν όλες μαζευτεί εκεί δεν ήταν τυχαίος… Μια νεκρή φάλαινα στην ακτή, ήταν ο λόγος της μαζικής τους συγκέντρωσης. Η νεκρή φάλαινα θα μπορούσε να προσφέρει τροφή για πολλές αρκούδες, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών με έως και τέσσερις μικρές αρκούδες.

«Υπήρχαν τουλάχιστον 230 πολικές αρκούδες εκεί, συμπεριλαμβανομένων αρσενικών, θηλυκών, μητέρων με μικρά παιδιά», σύμφωνα με μια πηγή του περιβαλλοντικού οργανισμού του νησιού, Wrangel Island Nature Preserve.

Περίπου 25.000 πολικές αρκούδες έχουν απομείνει στην άγρια ​​φύση και οι τουρίστες στο καράβι στάθηκαν αρκετά τυχεροί. Κατάφεραν να δουν περίπου το 1% του συνολικού πληθυσμού άγριων πολικών αρκούδων στον πλανήτη, με μια μόλις ματιά.

Είναι ένα ευχάριστο θέαμα, να βλέπει κανείς τόσες πολικές αρκούδες να έχουν μια υγιεινή διατροφή. Ο πάγος στην Αρκτική λιώνει και οι πολικές αρκούδες ξεμένουν από προμήθειες και τρόφιμα με αποτέλεσμα να λιμοκτονούν.

Αν οι άνθρωποι δεν προσπαθήσουν να επιβραδύνουν την κλιματική αλλαγή, οι επιστήμονες προβλέπουν ότι όλες οι άγριες πολικές αρκούδες θα έχουν εξαφανιστεί μέχρι το 2100, σύμφωνα με την Polar Bears International.

https://www.youtube.com/watch?v=AJU-glc2KIc

Η Νήσος Βράνγκελ είναι νησί στον Αρκτικό Ωκεανό, ανάμεσα στην Θάλασσα Τσούκτσι και στην Ανατολική Σιβηρική Θάλασσα και ένας από τους πιο απομακρυσμένους προστατευόμενους δρυμούς σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Το νησί έχει έκταση 7.510 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται πάνω στον 180ο μεσημβρινό, στο σημείο που ενώνεται το ανατολικό και το δυτικό ημισφαίριο, και το χωρίζει σε δύο σχεδόν ίσα μέρη. Πρόκειται για το βορειότερο δίδυμο των νησιών Γκαλαπαγκός. Παρά το δριμύ κλίμα αλλά και χάρη σ’ αυτό, το νησί εξακολουθεί να είναι μια μοναδική όαση άγριας ζωής. Βιολογική ποικιλία ανάλογη με αυτή του νησιού Βράνγκελ δεν υπάρχει πουθενά στα αρκτικά νησιωτικά εδάφη. Στο νησί αυτό συναντάται ο μεγαλύτερος αριθμός πολικών αρκούδων στην Γη. 

Πηγή:www.newsit.gr