Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Χαρίτσης για F-16: Μιλούν εκείνοι που έκαναν πάρτι με τα εξοπλιστικά

“Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μιλούν για τους εξοπλισμούς, αυτοί που έκαναν πάρτι με τα εξοπλιστικά προγράμματα”. Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

“Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι να δημιουργηθεί μια συστηματική συνεργασία με πολύ σημαντικούς διεθνείς παράγοντες, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Εκδηλώθηκε αυτές τις μέρες ένα πολύ σημαντικό ενδιαφέρον για επενδύσεις αυτού που ονομάζουμε στην πραγματική οικονομία, δηλαδή, επενδύσεις, που αφορούν τον τουρισμό, αφορούν τη βιομηχανία και τη μεταποίηση, αφορούν την ενέργεια, σε πολύ σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας λοιπόν, και βεβαίως, αναλύθηκε μια πρωτοβουλία για μια κοινή ομάδα εργασίας του δικού μας υπουργείο Οικονομίας με το αντίστοιχο υπουργείο των ΗΠΑ, με επικεφαλής δυο Υπουργούς” σχολίασε.

Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

“Θα έρθει μια πολυμελής αντιπροσωπεία, θα δούμε σε ποιο επίπεδο θα εκπροσωπείται η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία ακριβώς θα προσπαθήσει να χτίσει ακόμα περισσότερο  αυτή τη συνεργασία που αναπτύχθηκε αυτές τις μέρες. Οι προσπάθειες οι οποίες έχουν γίνει αυτό το διάστημα και με την αμερικανική πλευρά και με άλλους διεθνείς παράγοντες” ανέφερε στη συνέχεια και πρόσθεσε: “Υπενθυμίζω ότι μετά και την επίσκεψη του προέδρου Μακρόν έχει αναπτυχθεί μια πολύ έντονη συνεργασία και με γαλλικές επιχειρήσεις. Νομίζω ότι είναι αυτό το οποίο θέλουμε. Θέλουμε, δηλαδή, μια σοβαρή συστηματική δουλειά στο κομμάτι των επενδύσεων”.

“Προφανώς οι συζητήσεις οι οποίες έγιναν αφορούν και τα ζητήματα σε σχέση με τους εξοπλισμούς. Από εκει και πέρα και η συγκεκριμένη συμφωνία νομίζουμε ότι είναι μια συμφωνία η οποία έχει πάρει πολύ μεγαλύτερη έκταση απ’ όση της αναλογεί ως προς την κάλυψη και νομίζω ότι καλό θα ήταν εδώ να δούμε τη μεγάλη εικόνα, αν μου επιτρέπετε γιατί πολλές φορές εμπλεκόμαστε σε μια αντιπαράθεση η οποία νομίζω δεν βοηθάει κανέναν”.

“Η εμπλοκή αν θέλετε σε μια κουβέντα η οποία δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, μιλάμε έτσι κι αλλιώς για μια συμφωνία,  για τη συγκεκριμένη αν θέλετε να πούμε για τα f16, που άφορα 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ σε βάθος 15ετιας και πόσω μάλλον όταν, εδώ θα μου επιτρέψετε να πω, μιλάνε για εξοπλισμούς τώρα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ με όλα αυτά τα οποία έχουν γίνει τις  προηγούμενες δεκαετίες στο πάρτυ των εξοπλισμών και μας λένε τώρα για τους εξοπλισμούς, νομίζω ότι είναι μια συζήτηση που δεν έχει κανένα νόημα”. news247.gr