Στις 7 Απριλίου ξεκινά το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Στις 7 Απριλίου ξεκινά το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα Featured

Στις 7 Απριλίου ξεκινά το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα

Την επόμενη Παρασκευή 7 Απριλίου ξεκινάει το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα. Το φεστιβάλ που

καθιερώνεται ως κορυφαίο forum για τον ελαιοκομικό τομέα της πατρίδας μας, θα διαρκέσει τρεις ημέρες ως την Κυριακή 9 Απριλίου και περιλαμβάνει:

  1. Έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα πιο σύγχρονα εργαλεία καλλιέργειας και συγκομιδής, μηχανήματα ελαιουργείων και τυποποιητηρίων, ατομικά ελαιοτριβεία καθώς και να γνωρίσουν τις νεότερες υπηρεσίες εκπαίδευσης και χρηματοδοτικά εργαλεία.
  2. Συνέδριο. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια το Συνέδριο προσεγγίζει με υψηλού επιπέδου εισηγήσεις θέματα που άπτονται της ελαιοκομίας και γενικότερα της αγροδιατροφής. Φέτος ειδικά περιλαμβάνονται οι εξής ενότητες α) Καλλιεργητικές τεχνικές σε σχέση με τα νέα θέματα της φυτοπροστασίας, β) Περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ελαιοκομίας, γ) Χρηματοδοτικά εργαλεία για την καλλιέργεια, εμπορία και μεταποίηση αγροτικών προιόντων και δ) τη διαχείριση προιόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ.  Στο φετινό συνέδριο θα συμμετέχουν και δύο Ιταλοί εισηγητές, ο κ. FamianiFranco, καθηγητής Πανεπιστημίου Περούντζιακαι ο κ. FilippiFabrizio, πρόεδροςτης κοινοπραξίας του ελαιολάδου της ΠΓΕ Τοσκάνης.
  3. Σεμινάρια που αφορούν α)«Αντιμετώπιση των νέων προβλημάτων φυτοπροστασίας από δάκο και μυκητολογικές ασθένειες – ορθολογική χρήση φυτοπροστατευτικών»από γεωπόνους της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας που απευθύνεται σε ελαιοκαλλιεργητές

β)  «Σωστή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης – Δήλωσης ΟΣΔΕ 2017»

από στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ που απευθύνεται σε όλους τους καλλιεργητές.

γ) Ανοιχτή γευσιγνωσία ελαιολάδου για την εξοικείωση του κοινού με τα  οργανοληπτικά χαρακτηριστικά διαφορετικών κατηγοριών ελαιολάδων και τη διάκριση μειονεκτημάτων.Από το ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ που απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους

4.    ΤονΔιαγωνισμόποιότηταςΕλαιολάδου KALAMATA INTERNATIONAL OLIVE OIL AWARDS “PANELAION” 2017.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ όπως και η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν. Οι επισκέπτες κατά την είσοδο θα συμμετέχουν σε κλήρωση δώρων η οποία θα γίνει την Κυριακή στις 5.30 μ.μ.

Το siteτου Φεστιβάλ είναι www.kalamata-olivefestival.gr

Πληροφορίες:τηλ. 2721062151 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

back to top