Επί τάπητος η αντιπυρική ετοιμότητα στο δήμο Δυτικής Μάνης
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Επί τάπητος η αντιπυρική ετοιμότητα στο δήμο Δυτικής Μάνης

Επί τάπητος η αντιπυρική ετοιμότητα στο δήμο Δυτικής Μάνης

Συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Δυτικής Μάνης με

θέμα «Προγραμματισμός και συντονισμός δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών έτους 2017». Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν τα μέλη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Δυτικής Μάνης:

 1. Μαραμπέας Ιωάννης, Δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Πρόεδρος
 2. Θεοφιλόπουλος Κωνσταντίνος, Πύραρχος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και ο πυρονόμος Βρυώνης Παναγιώτης
 3. Μιχαλόπουλος Ευθύμης, Πυραγός από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης
 4. Λέφας Γεώργιος, από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας
 5. Τζαβάρας Ανάργυρος, Δασοφύλακας από το Δασαρχείο Καλαμάτας
 6. Αλεβίζος Πέτρος από το Α.Τ. Καρδαμύλης
 7. Ξυδέας Κωστας, εκπρόσωπος του Συλλόγου «ΓΑΙΑ»
 8. Γιατράκος Γιώργος, Αντιδήμαρχος Δυτικής Μάνης
 9. Ρουτζούνης Αλέξανδρος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δυτικής Μάνης, εκπρόσωπος της μείζωνος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου
 10. Εξαρχουλέα Ιουλία, Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δυτικής Μάνης
 11. Νικητοπούλου Άννα, Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Δυτικής Μάνης

Τη συνεδρίαση συντόνισε ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δυτικής Μάνης, Δήμαρχος Μαραμπέας Ιωάννης. Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος επεσήμανε τη σημασία της πρόληψης και των ενεργειών που έχουν γίνει από πλευράς Δήμου (ετοιμότητα οχημάτων και μηχανημάτων έργου, συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, ομάδες πυρασφάλειας Τ.Κ., αντικατάσταση πυροσβεστικών κρουνών, επικαιροποίηση μνημονίου ενεργειών, πλήρωση δεξαμενών κ.ο.κ.) αλλά και των δυσχερειών που υπάρχουν, ενώ εξήρε την προσφορά των εθελοντών και ειδικότερα της ΓΑΙΑ στα θέματα της πολιτικής προστασίας.

Γενικότερα συζητήθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης για τη φετινή πυροσβεστική περίοδο και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων προκειμένου για την αμοιβαία συνδρομή μεταξύ των φορέων που εκπροσωπούνται  στο Σ.Τ.Ο. για την υλοποίηση δράσεων αρμοδιότητάς τους.

back to top