Κυριακή
28
Φεβρουάριος
TOP

Αιτήσεις για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Σύσκεψη για τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καλαμάτας

πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2017, στο ιστορικό Δημαρχείο. Κατά τη διάρκειά της εξετάσθηκε η πορεία συγκρότησης των ΚΔΑΠ, τα οποία θα λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες, μετά τις 16.00 και σε αυτά τα παιδιά θα έχουν, ενδεικτικά, τη δυνατότητα ενασχόλησης με τον αθλητισμό, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά, τη ρομποτική, το σκάκι κ.λπ.

Οι γονείς μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις καθημερινά, μέχρι την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, για τη συμμετοχή των παιδιών τους στα ΚΔΑΠ, στο ειδικό γραφείο που λειτουργεί στο ΚΕΠ του Δήμου Καλαμάτας, στο ιστορικό Δημαρχείο, Αριστομένους 28, στο ισόγειο. Η μέχρι τώρα ανταπόκριση είναι ικανοποιητική.
Ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να λειτουργήσει ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ, στο Ανατολικό Κέντρο, με παραχώρηση χώρων από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών αθλητικών δραστηριοτήτων που θα εδρεύει στο Δημοτικό Στάδιο, καθώς και ΚΔΑΠ σε σχολικές μονάδες σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, ανάλογα με τη ζήτηση.
Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται να λειτουργήσουν ΚΔΑΠ σε χώρους των κάτωθι σχολικών μονάδων:
1. 1ο Δημοτικό Σχολείο
2. 6ο Δημοτικό Σχολείο
3. 8ο Δημοτικό Σχολείο
4. 9ο Δημοτικό Σχολείο
5. 10ο Δημοτικό Σχολείο
6. 14ο Δημοτικό Σχολείο
7. 18ο Δημοτικό Σχολείο
8. 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
9. Δημοτικό Σχολείο Άριος
10. Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος
11. Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών
12. Δημοτικό Σχολείο Θουρίας
13. Δημοτικό Σχολείο Λαιΐκων.