Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Πύλο (pics) – Αλλεπάλληλα πύρινα μέτωπα στη Μεσσηνία – Πυρκαγιές σε Μεθώνη, Νερόμυλο, Βλαχόπουλο

Αλλεπάλληλα πύρινα μέτωπα στη Μεσσηνία από το πρωί με συναγερμό να έχει σημάνει στις υπηρεσίες καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν περιστατικά σε διάφορες περιοχές.

Tελικά πριν από λίγη ώρα η φωτιά στην Πύλο που πέρασε από το Νιόκαστρο και απείλησε και σπίτια τέθηκε υπό έλεγχο με δυνάμεις της πυροσβεστικής να παραμένουν εκεί για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Νωρίτερα:

Η Πυροσβεστική έχει ενεργοποιηθεί κύρια στο μέτωπο που σχετίζεται με τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή με ένα εύρος γύρω στα 20 στρέμματα κοντά στο παλιό κέντρο υγείας πλησίον του κάστρου προκειμένου να καταφέρει να περιορίσει το πύρινο μέτωπο πριν αυτό γίνει απειλητικό και επεκταθεί.

Ήδη εκεί επιχειρούν 2 PZL και το ελικόπτερο τύπου 1 Έρικσον και οχήματα από διάφορα σημεία και την Π.Υ. Γαργαλιάνων ενώ καταφθάνει και ο Διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας προκειμένου να συντονίσει τις όλες ενέργειες καθώς και ένα νέο πύρινο μέτωπο έχει ξεπηδήσει στην περιοχή της Μεθώνης – σε 10 στρέμματα κύρια ελαιόδεντρα – κάνοντας τον κλοιό επικίνδυνο με τις εκεί πυρκαγιές.

Νωρίτερα είχαμε περιστατικά σε Νερόμυλο και Βλαχόπουλο και όλη η Μεσσηνία στο κόκκινο.