Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Ανανέωσε το σαλόνι σου για το φθινόπωρο με μηδενικό κόστος – Mε...

Ανανέωσε το σαλόνι σου για το φθινόπωρο με μηδενικό κόστος – Mε αυτές τις 6 μικρές αλλαγές

666
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πολλές φορές, η αλλαγή δεν κρύβεται σε κάτι νέο, αλλά σε κάτι που ήδη υπάρχει στη ζωή μας και δεν έχει προλάβει να ξεδιπλώσει τις απεριόριστες δυνατότητές του.

από το www.bovary.gr

Ετσι, αν θέλετε να αλλάξετε διακόσμηση σε κάποιο από τα δωμάτια του σπιτιού σας ενόψει φθινοπώρου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διερευνήσετε τις ιδιότητες των αντικειμένων (αξεσουάρ και επίπλων) που ήδη έχετε στο σπίτι. Κάποια από αυτά, δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα παραπάνω από αυτό που ήδη προσφέρουν: κάποια άλλα, αν αλλάξουν θέση και τρόπο χρήσης, μπορούν να μοιάζουν σαν καινούρια.

Αν σκοπεύετε να αλλάξετε διακόσμηση στο σαλόνι σας για το φθινόπωρο, σας δείχνουμε τους τρόπους να το κάνετε χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ. Το μόνα πράγματα που θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε είναι η φαντασία και η δημιουργικότητά σας: κι όλα τ’άλλα, θα γίνουν από μόνα τους.

Με 6 μικρές αλλαγές, θα εισβάλλει φθινοπωρινός αέρας ανανέωσης στο καθιστικό: με ιδέες που μπορεί να μην είχατε καν φανταστεί!

1) Αφαιρέστε από όλες τις επιφάνειες όλα τα αντικείμενα που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν σε αισθητικό επίπεδο. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να δώσετε στον χώρο φρεσκάδα και νέα πνοή. Ενα τρικ που θα σας βοηθήσει να δείτε πού ακριβώς υπάρχει συσσώρευση περιττών αντικειμένων -που προκαλούν διακοσμητική «παραφωνία»- είναι να φωτογραφίσετε το σαλόνι με το κινητό σας. Οι φωτογραφίες θα σας δείξουν την συνολική εικόνα του που σίγουρα θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τι πρέπει να αλλάξει!

Unsplash/Bernard Hermant
Unsplash/Bernard Hermant

2) Αλλάξτε θέση στα έπιπλα: Είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να δείτε το σαλόνι σας να μεταμορφώνεται. Να αλλάζει ενέργεια. Αλλάζοντας την θέση στα έπιπλα τους δίνετε την ευκαιρία να δείξουν ένα εντελώς καινούριο πρόσωπο.

Η αλλαγή της θέσης των επίπλων μπορεί με μηδενικό κόστος να σας κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε ένα νέο σπίτι.

Unsplash/avery klein
Unsplash/avery klein

3) Ανταλλαγή:  Εχετε σκεφτεί ποτέ να ανταλλάξετε διακοσμητικά με έναν φίλο σας για λίγους μήνες; Ενα φωτιστικό, μαξιλάρια ή κάποιο έργο τέχνης; Κι, όμως, αυτή η ιδέα –που έχει μηδενικό κόστος– σας εντάσσει σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο σκέψης. Τα ίδια αντικείμενα μπορούν να τα θαυμάσουν και να τα απολαύσουν περισσότεροι άνθρωποι. Με αυτόν τον τρόπο τους δείχνετε ακόμα μεγαλύτερη εκτίμηση.

Unsplash/Wes Hicks
Unsplash/Wes Hicks

4) Μπορείτε να μεταφέρετε αντικείμενα από το ένα δωμάτιο στο άλλο: Αυτή η ιδέα δεν ανανεώνει μόνο το σαλόνι, αλλά όλο το σπίτι. Αν έχετε ένα διακοσμητικό αξεσουάρ (όπως πχ ένα κάδρο, ένα ριχτάρι, ένα μαξιλάρι, ένα καλάθι) που σας αρέσει πολύ στην κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να το μεταφέρετε στο σαλόνι -και αντίστροφα. Πολλές φορές, πέφτουμε στην παγίδα της συνήθειας και δεν αλλάζουμε εύκολα τον τρόπο με τον οποίο διακοσμούμε τα δωμάτια του σπιτιού. Μην «ακινητοποιείτε» τα διακοσμητικά σε ένα δωμάτιο. Εχουν περισσότερες δυνατότητες από όσες νομίζετε.

5) Επιστρατεύστε την φαντασία σας και μεταμορφώστε τον τοίχο: Μπορείτε να κρεμάσετε αξεσουάρ (όπως πχ, κάποιο καπέλο –Σε προηγούμενο άρθρο, σας είχαμε δείξει πώς μια style expert είχε διακοσμήσει το σαλόνι της με καπέλα), δίσκους βινυλίου, αφίσες, κοσμήματα, ή άλλα αγαπημένα σας αντικείμενα. Ενεργοποιήστε το πιο δημιουργικό κομμάτι σας και θα γίνουν διακοσμητικά θαύματα!

Unsplash/ Jonny Caspari
Unsplash/ Jonny Caspari

6) Διακοσμητικά από την φύση: Μπορείτε να στολίσετε το σαλόνι σας με ένα φυτό, λουλούδια (ή κλαδιά) σε βάζα στο πάτωμα, ή μπορείτε ακόμα να φτιάξετε εσείς ένα στεφάνι (σε προηγούμενο άρθρο σας έχουμε δώσει ιδέες).

Unsplash/Jonas Elia
Unsplash/Jonas Elia