Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Το ανείπωτο δράμα της τρίτεκνης οικογένειας – Τους είχαν… κόψει το ρεύμα,...

Το ανείπωτο δράμα της τρίτεκνης οικογένειας – Τους είχαν… κόψει το ρεύμα, ζούσαν δυο μήνες στο σκοτάδι

1838
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα ανείπωτο δράμα αποκαλύφθηκε από την φωτιά που ξέσπασε χθες βράδυ σε σπίτι όπου διέμενε μια 5μελής οικογένεια στην οδό Τηλεμάχου, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Καλαμάτας.

Το ανδρόγυνο και τα τρία τους μικρά παιδιά κυριολεκτικά σώθηκαν από θαύμα, από την φωτιά που ξέσπασε στο υπνοδωμάτιο και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα κάνοντας… στάχτη όλο το σπίτι και τα υπάρχοντα της οικογένειας. Το ένα παιδί χρειάστηκε να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες καθώς υπέστη εγκαύματα στα άκρα, ωστόσο το σοκ για όλους είναι τεράστιο!

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους γονείς να προσπαθούν να μαζέψουν ότι μπορούν στο καμένο σπίτι που βρίσκεται κοντά στην συνοικία της Αγ. Παρασκευής.

Ωστόσο εκείνο που αποκαλύπτεται σοκάρει ακόμη περισσότερο.

Η οικογένεια προσπαθούσε μέσω ρυθμίσεων να καταφέρει να αποπληρώσει το χρέος της στη ΔΕΗ. Ο λογαριασμός είχε φθάσει κοντά στις 5.000€, ενώ όπως σημειώνει η μητέρα κατάφεραν σταδιακά με κάποιες μεγάλες καταβολές – όποτε είχαν εργασία – να φθάσουν το ποσό στις 3.400 περίπου.

Παρά τις παραινέσεις τους και τις εκκλήσεις τους προς της ΔΕΗ πως κάνουν κάθε προσπάθεια για να πληρώσουν το λογαριασμό να μην κοπεί το ρεύμα γιατί αυτό θα ήταν ότι χειρότερο στον αγώνα για την επιβίωση που κάνουν καθημερινά και ότι χειρότερο για τα τρία μικρά τους παιδιά, τον Αύγουστο εργολάβος της επιχείρησης βρέθηκε εκεί και έκοψε το καλώδιο ρευματοδότησης. Μάλιστα, όπως μας κατήγγειλαν άφησε και ανοιχτό το καπάκι με συνέπεια να κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Δυο και μήνες τώρα η οικογένεια ζούσε στο σκοτάδι με μόνο φως από τα κεριά κάνοντας προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα για να ρυθμίσει την οφειλή. Χθες το χειρότερο δεν άργησε να συμβεί και από ένα κερί – όπως μας σημείωσαν – λαμπάδιασε το σπίτι, με τη μητέρα να τρέχει να προλάβει για να βγάλει εκτός της οικίας τα τρία ανήλικα παιδιά της.

Οι ίδιοι παράλληλα στάθηκαν στην συμπεριφορά των ιθυνόντων που δεν έδειξαν – όπως ανέφεραν – λίγη ευαισθησία στο να μην τους κόψουν το ρεύμα και να ζουν σήμερα πλέον αυτή την ανείπωτη τραγωδία.