Σάββατο
27
Φεβρουάριος
TOP

Αυλαία για το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (pics)

Το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο – Μπαλέτο της Λορραίνης από τη Γαλλία άνοιξε την αυλαία του

23ου Διεθνές Φεστιβάλ Χορού ΚαλαμάταςΤο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας υποδέχθηκε τους φίλους του σύγχρονου χορού, που παρακολουθούν τις παραστάσεις του 23ου Φεστιβάλ, οι οποίες δε θα περιορισθούν εκεί, αλλά θα απλωθούν σε ολόκληρη την πόλη.
Στην έναρξη το παρών έδωσαν ο Αν. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο Γ.Γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες, οι βουλευτές Π. Κοζομπόλη, Π. Κωνσταντινέας και Ε. Χριστοφιλοπούλου και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, των τοπικών φορέων και αρχών αλλά και του χώρου του πολιτισμού.
Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, πολύπλευρο και πολύμορφο, με σπουδαίες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του Τύπου σε πανελλαδικό επίπεδο. Την Καλαμάτα αναμένεται να επισκεφθούν πολλοί φίλοι του Φεστιβάλ, πολιτικοί παράγοντες, άνθρωποι της καλλιτεχνικής ζωής και του πνεύματος, που θα προστεθούν στους φίλους του σύγχρονου χορού από την Καλαμάτα και τη νότια Πελοπόννησο, για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις πρωτοπόρων ομάδων του σύγχρονου χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ξένοι καλλιτέχνες και τα έργα τους. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιασθούν οι ομάδες και οι χορογράφοι Moving Into Dance Mophatong από τη Νότια Αφρική με χορογράφο την Τζέσσικα Νιούπεν και οι ομάδες των Χελένα Φρανσίν και Όρι Φλόμιν από τη Σουηδία, της Ισπανο-ολλανδής Μαρίνας Μασκαρέλ, του Άντι Μπούτρους, Άραβα του Ισραήλ, και του Ιταλού Αντρέα Κοστάντσο Μαρτίνι.
Επίσης, για μία ακόμη φορά συμμετέχουν στο Φεστιβάλ το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο – Μπαλέτο της Λoρραίνης, με τα έργα των Ματίλντ Μοννιέ, Τρίσα Μπράουν και Μερς Κάννιγχαμ, το CCN2-Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Γκρενόμπλ με του Ρασίντ Ουραμντάν, όπως και η Vertigo Dance Company, με έργο της Νόα Βερτχάιμ και οι ελληνικές ομάδες Κινητήρας σε χορογραφία Αντιγόνης Γύρα και της ομάδας, η Ομάδα Χορού Ζήτα με έργο της Ίριδας Καραγιάν, η Ομάδα Σύγχρονου Χορού Creo, με έργο της Πωλίνας Κρεμαστά και οι χορογράφοι Γιάννης Μανταφούνης και Ίφε Μακατάμνυ από την Ιρλανδία. Επίσης, προστέθηκε ένα ακόμα Εργαστήριo θεραπευτικού χορού με τη Σοφία Φ. Δρούμπαλη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού επενδύει ιδιαίτερα στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, επιλέγοντας να οργανώσει τόσο ένα πολυήμερο σεμινάριο, όσο και εργαστήρια ή masterclass μικρότερης έως και μονοήμερης διάρκειας.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις του –κυρίως, ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές προβολές, πάντα σε σχέση με το χορό και παρουσιάσεις της δουλειάς των σεμιναρίων με ελεύθερη είσοδο για όλους, αλλά και ένα ρεσιτάλ πιάνου– εμπλουτίζουν το καθαρά χορευτικό πρόγραμμα.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φέτος, παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Παραλία και στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και, φυσικά, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού, όπως και στο Στούντιό του. Παράλληλα, το Ζουμπούλειο Μέγαρο –όπου βρίσκονται και τα γραφεία του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας και του Φεστιβάλ–, μαζί με το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και το Αμφιθέατρο του Κάστρου θα υποδεχθούν μέρος του φετινού εκπαιδευτικού προγράμματος.
Το Συνοπτικό Πρόγραμμα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας μπορείτε να δείτε εδώ.

Προπώληση:
• Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 10:00-13:00 & 18:30-21:00 εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής – πληροφορίες για εισιτήρια & αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (Visa & Mastercard) καθημερινά εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής στα T: 27210 28193 & 27210 96753 F : 27210 89416
•Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά: www.kalamatadancefestival.gr
Τιμές εισιτηρίων
– Παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Κεντρική Αίθουσα: 15€ & 12€
(φοιτητικό/ μειωμένο)*
– Παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Στούντιο : 12€ (Γενική είσοδος)
– Παραστάσεις στο Πνευματικό Κέντρο: 12€ (Γενική είσοδος)
– Ειδική τιμή για τους συμμετέχοντες στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φεστιβάλ: 10€
– Η είσοδος σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις και στην παράσταση Ανύποπτος Χρόνος της Αντιγόνης Γύρα με τον ΚΙΝΗΤΗΡΑ στην Κεντρική Πλατεία ελεύθερη.
Αναλυτικές πληροφορίες: www.kalamatadancefestival.gr

 

Still0714_00002.jpgStill0714_00001.jpgStill0714_00000.jpgStill0714_00009.jpgStill0714_00008.jpgStill0714_00007.jpgStill0714_00006.jpgStill0714_00005.jpgStill0714_00004.jpgStill0714_00003.jpg