Αρχική Δημοφιλή στο Internet Αυτή η πόλη προσφέρει σπίτια δωρεάν για να προσελκύσει νέους κατοίκους

Αυτή η πόλη προσφέρει σπίτια δωρεάν για να προσελκύσει νέους κατοίκους

491
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα τελευταία χρόνια πολλές πόλεις στην Ιταλία έχουν καταφύγει στην πώληση κατοικιών για λίγο πάνω από ένα δολάριο σε μια προσπάθεια να “αναζωογονηθούν” πόλεις που σιγά σιγά εγκαταλείπονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι πόλεις Zungoli κοντά στη Νάπολη και η Sambuca της Σικελίας, που κατέφυγαν σε αυτή την έσχατη λύση προκειμένου να προσελκύσουν νέους κατοίκους.

Cammarata, Σικελία
Cammarata, Σικελία  123RF.COM

Τώρα η πόλη Cammarata της Σικελίας πήγε την πρακτική αυτή ένα βήμα παραπέρα προσφέροντας σπίτια εντελώς… δωρεάν. Ο δήμαρχος της πόλης απογοητευμένους από την ολοένα και αυξανόμενη ερήμωση παραχωρεί τα άδεια κτίρια σε νεοεισερχόμενους εντελώς δωρεάν.

“Δεν αντέχω να βλέπω αυτό το πανέμορφο ιστορικό κέντρο άδειο καθώς και να μετατρέπεται σιγά – σιγά σε ερρήπιο. Με πληγώνει”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, Giambrone στο CNN Travel.

Cammarata, Σικελία
Cammarata, Σικελία  123RF.COM

Στην πόλη υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 12 κενά κτίρια διαθέσιμα προς νέους αγοραστές και σύντομα ελπίζουν να είναι περισσότερα. Ο δήμαρχος έχει πολλές προσδοκίες γι’ αυτό το σχέδιο.

Φυσικά υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για την δωρεάν παροχή σπιτιών στην Cammarata. Οι αγοραστές πρέπει να δεσμευτούν για την ανακαίνιση του ακινήτου εντός τριών ετών από την αγορά και να καταβάλουν μια προκαταβολή ύψους 5.000 ευρώ, η οποία θα επιστραφεί μόλις τελειώσει η εργασία.

Cammarata, Σικελία
Cammarata, Σικελία  123RF.COM

Ακόμα, πρόκειται να έχουν προτεραιότητα νέα ζευγάρια με παιδιά. Μάλιστα, αυτοί που μετακομίζουν στην πόλη και έχουν ήδη μωρό θα παίρνουν ένα bonous 1.000 ευρώ. Ενώ το σπίτι μπορεί μετά την ανακαίνιση να αποτελεί ιδιωτική κατοικία, ξενοδοχείο, AirBnb, κατάστημα, εστιατόριο κ.ο.κ.

Καθώς η Cammarata είναι μια πόλη της Σικελίας στην οποία πολύ συχνά χιονίζει αποτελεί ιδανικό προορισμό για λάτρεις της πεζοπορίας, ενώ αποτελεί παράλληλα και μια λύση εναλλακτικού τουρισμού για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πηγή:CNN.COM