Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ηχηρό μήνυμα Χαρίτση – “Δίνουμε μια μάχη όλοι μαζί για την επόμενη μέρα – Οι εκλογές αυτές κρίνουν την πορεία της χώρας” – Όλη η συνέντευξη στον BEST 97,3

Την ικανοποίησή του που πολιτεύεται στο νομό Μεσσηνίας, εξέφρασε στον Best 97,3, ο Καλαματιανός, πρώτος μέχρι πριν από λίγες ημέρες, τη τάξει υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος έστειλε το δικό του, ηχηρό μήνυμα στους πολίτες, μιλώντας στην Γεωργία Αναγνωστοπούλου.

“Δίνουμε μια μάχη όλοι μαζί για την επόμενη μέρα”, σημείωσε ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος κάλεσε και τους Μεσσήνιους, να εκτιμήσουν τα βήματα προόδου που έγιναν στη χώρα και ειδικά, ποιοι είναι αυτοί που έβγαλαν την Ελλάδα στο… ξέφωτο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, καθώς και ποιους κινδύνους εγκυμονεί η… επιστροφή στις πολιτικές εκείνες, που μας οδήγησαν στην κρίση το 2010.

«Είμαι αισιόδοξος πως και στη Μεσσηνία, θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που θα δικαιώσει τις προσπάθειες που κάνουμε όλοι», είπε ο υπουργός, που ήθελε πολύ, να είναι υποψήφιος στην πατρίδα του, στον τόπο που μεγάλωσε, δίπλα στους δικούς του ανθρώπους. «Κάναμε μια ειλικρινή προσπάθεια να βοηθήσουμε το νομό, όπως και όλες τις περιοχές της χώρας, μέσα από προγράμματα χρηματοδότησης, κυρίως στο κομμάτι των υποδομών, όπως δρόμους, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και είχαμε καλή συνεργασία με όλους τους φορείς, ανεξαρτήτως κομματικών ταυτοτήτων, κάτι που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, που στάθηκε και σε επιμέρους ζητήματα για το νομό, όπως τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργειών, μιλώντας για τις εξαγωγές και φυσικά, για τις τιμές των προϊόντων μας.

rpt

Αφού ανέπτυξε όσα μπορεί να γίνουν στους συγκεκριμένους τομείς, στάθηκε στα χρόνια διακυβέρνησης της Ελλάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως για 8 χρόνια η Ελλάδα, δεν ήταν μια κανονική χώρα, αφού εξαρτιόταν από την Τρόικα και τους δανειστές, σημειώνοντας πως το χρέος διευθετήθηκε κι έτσι, μέχρι το 2030 έχουμε να διανύσουμε έναν… καθαρό δρόμο, που μας δίνει τη δυνατότητα να εξοικονομούμε πόρους και να συζητάμε για ανάπτυξη… «Ναι! Δεν έχουμε λύσει όλα μας τα προβλήματα, αλλά μπορούμε πια να προγραμματίζουμε και να μη δίνουμε αναφορά για κάθε νομοσχέδιο, αφού δεν υπάρχει πια Τρόικα», επεσήμανε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφερόμενος στην ήττα των ευρωεκλογών και εκείνη και στους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης, έκανε λόγοι για έκφραση μιας δικαιολογημένης φθοράς που ήρθε ως αποτέλεσμα των μεγάλων αναγκών, αλλά και των προσδοκιών των πολιτών, που δεν είχαν εκφραστεί αυτά τα 4 χρόνια.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε πως εμπιστεύεται την κρίση του ελληνικού λαού και με το γνωστό, ήπιο προφίλ του που είναι κοινά αποδεκτό, όπως και η προσφορά του στον τόπο, έκανε την αυτοκριτική του, μιλώντας φυσικά, για λογαριασμό… του κόμματος. «Αυτή η πορεία, πράγματι, είχε και λάθη, όπως και ολιγωρίες και πράγματα που υποτιμήσαμε. Είχαν ειπωθεί και υπερβολές που κρίθηκαν όμως το 2015 όταν ο πρωθυπουργός, αντί να κρύψει τη δύσκολη συμφωνία την έφερε στους πολίτες και πήγαμε σε εκλογές. Αλίμονο αν μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που με την πολιτική τους 40 χρόνια, οδήγησαν την χώρα στην πρωτοφανή κρίση που δεν είχε εκφραστεί σε καμία άλλη χώρα σε καιρό ειρήνης. Η Ελλάδα του 2015 με του 2019 δεν έχει σχέση, ναι, δεν είναι παράδεισος, αλλά έχουν γίνει πράγματα», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, που αναφέρθηκε και σε επιμέρους ζητήματα όπως την πάταξη της γραφειοκρατίας, το κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες, για να φτάσει στις δύσκολες αποφάσεις και τα ιστορικά διλήμματα, τα οποία κανένας άλλος πρωθυπουργός μετά τη μεταπολίτευση, δεν κλήθηκε να λάβει. «Πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγαμε πως πρέπει να λύσουμε το θέμα αυτό με τον πλέον επωφελή τρόπο, γιατί ο κίνδυνος για τη χώρα μας είναι στα ανατολικά της σύνορα και όχι στο Βορρά και δυστυχώς, αυτό, επιβεβαιώθηκε πάρα πολύ σύντομα και αν δεν είχαμε μια κυβέρνηση που κατάφερε τα τελευταία χρόνια να χτίσει πολύ ηχηρές συμμαχίες, θα είχαμε πολύ χειρότερα προβλήματα με την Τουρκία», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας πως δεν έχει καμία λογική υπόσταση η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών αναφορικά με όσα συμβαίνουν με την Τουρκία.

«Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα και οι Έλληνες πολίτες, απολύτως ασφαλείς. Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα ισότιμη με όλες τις άλλες και δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα», τόνισε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. «Έχουμε απέναντι μια τουρκική ηγεσία που και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, προχωρά σε κινήσεις που αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο και συνιστούν πρόκληση και για την Κύπρο και για την Ελλάδα και βεβαίως, δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς», είπε ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας πως η διπλωματική προσπάθεια της χώρας μας, θα ενταθεί και πως το θέμα, αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα.

Ξεχωριστά ήταν όσα ανέφερε για την απλή αναλογική και την ποσόστωση των γυναικών που ήρθε με δική του τροπολογία, σημειώνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν έγινε για κάποιους ιδιοτελείς σκοπούς, αφού ήταν προεκλογικές δεσμεύσεις πριν από το 2015. Εκτενή αναφορά μάλιστα σε αυτήν την κατεύθυνση έκανε στις κοινότητες, που πλέον θα διαχειρίζονται χρήματα και θα μπορούν να υλοποιούν έργα, τονίζοντας πως η Αυτοδιοίκηση έχει την αυτονομία της.

Αναφερόμενος στην προοδευτική συμμαχία, είπε πως υπερβαίνει τα πρόσωπα, κάνοντας αναφορά στους κινδύνους της ακροδεξιάς και λόγω των πολιτικών λιτότητας και απάντησε στα της επόμενης μέρας και στο αν μια ενδεχόμενη ήττα, φέρει θέμα ηγεσίας τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Αλέξης ο Τσίπρας θα καταγραφεί στην ιστορία ως ένας πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από την κρίση και πήρε σε πολύ δύσκολες συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες αποφάσεις, επ’ ωφελεία  της χώρας και είναι και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη Ελλάδα, ένα κεφάλαιο που θα πρωταγωνιστήσει», ανέφερε, τονίζοντας καταληκτικά, πως όλες οι εκλογές είναι κρίσιμες, όμως αυτές, που είναι οι πρώτες μετά την έξοδο από τα μνημόνια, είναι ιστορικές, αφού μπορούν να κρίνουν την πορεία που θα έχει η Ελλάδα, χωρίς τη βαριά επιτροπεία.