Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Η Ε.Π.Ο. συζητά επαναφορά των μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική!

Μια είδηση-«βόμβα» έρχεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αφορά τη Γ΄ Εθνική, αλλά και τα τοπικά Πρωταθλήματα. Μια είδηση, την οποία φέρνει στο «φως» το ilia.news. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η ηγεσία της ΕΠΟ, εξετάζει τη δραστική μείωση των ομάδων της Γ΄ Εθνικής τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο, με τελικό στόχο, μέσα σε δυο-τρία χρόνια, η μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία, να έχει φτάσει τον αριθμό των τεσσάρων ομίλων, όπως ακριβώς συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια, τα πρώτα χρόνια της ερασιτεχνικής μορφής της κατηγορίας.

 

Πάντα με βάση τις πληροφορίες του ilia.news, στην Ομοσπονδία, εξετάζουν ένα πλάνο δραστικής μείωσης των ομίλων της Γ΄ Εθνικής, σε συνδυασμό με πιθανή αναδιάρθρωση της Β΄ Εθνικής, της λεγόμενης Super League 2. Ανεξάρτητα με το αν η συγχώνευση της Super League 2 και της Football League, γίνει από τη νέα σεζόν, ή τη μεθεπόμενη, το πιθανότερο σενάριο είναι να πάμε σε μια ενιαία «Β΄ Εθνική», δυο ομίλων, βόρειου και νότιου. Και σε αυτή την περίπτωση, θα πάμε σε τέσσερις ομίλους στη Γ΄ Εθνική. Για να συμβεί αυτή η δραστική μείωση των ομάδων, ο ακριβής αριθμός των οποίων ακόμα συζητείται, θα πρέπει να υποβιβαστούν σε πρώτη φάση οκτώ, ακόμα και δέκα ομάδες από κάθε όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Να παραμείνουν δηλαδή οι έξι ή οι οκτώ πρώτοι από κάθε όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Αυτό είναι ένα αναμενόμενο, λίγο έως πολύ δημοσιευμένο σενάριο.

Χωρίς να αιφνιδιάσει τις ομάδες

Το νέο της όλης υπόθεσης. Είναι αυτό το οποίο εξετάζει να αρχίσει από αυτό η ΕΠΟ και το οποίο θα συμπεριληφθεί σε συμπληρωματική προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής η οποία θα εκδοθεί προσεχώς. Θα είναι κάτι το οποίο δεν θα αιφνιδιάσει τις ομάδες, καθώς θα πρόκειται για μια πρόβλεψη για τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. Σε αυτό το σημείο λοιπόν, η ΕΠΟ δεν θα προβιβάζει απευθείας τους Πρωταθλητές των Ενώσεων, αλλά θα τους χωρίζει σε ομίλους, ανά τέσσερις, οι οποίοι θα δίνουν παιχνίδια μπαράζ, με απώτερο στόχο να προβιβάζονται οι δυο πρώτοι. Με τον τρόπο αυτό η ΕΠΟ θα πετύχει να μειώσει στο μισό της «εισροές» στη Γ΄ Εθνική, άρα και να μειώσει δραστικά τον αριθμό των ομάδων. Λεπτομέρειες για το πλάνο αυτό, αλλά και για το τι θα γίνει με Ενώσεις οι οποίες ανεβάζουν περισσότερες ομάδες, δεν έχουν γίνει γνωστές. Ωστόσο, η γενική κατεύθυνση είναι αυτή, ενώ στα πλάνα βρίσκεται και η κατάργηση του ομίλου της Κρήτης, ο οποίος θα ισχύσει τη νέα σεζόν για τελευταία φορά, δεδομένου ότι θα απομείνουν οκτώ ομάδες στη λήξη της περιόδου 2020-21.