Πέμπτη
25
Φεβρουάριος
TOP

Μοναδικές θρεπτικές δημιουργίες ψωμιού από τον βραβευμένο αρτοποιό Σείριο Καίσαρη ()

“Όπως κάθε ζωντανός οργανισμός χρειάζεται αγάπη για να μεγαλώσει και να είναι καλά έτσι και το ψωμί θέλει την αγάπη μας”. Αυτό είναι το μυστικό πίσω από τη επιτυχία του βραβευμένου αρτοποιού Σείριου Καίσαρη στις νέες παρασκευές προζυμένιου ψωμιού που έχει δημιουργήσει. Πέρα από την εμφάνιση που είναι πολύ εντυπωσιακή τα συγκεκριμένα ψωμιά περιέχουν θρεπτικά συστατικά σημαντικά για τον οργανισμό μας καθώς παρασκευάζονται με super food.

Μέχρι το 1960 περίπου το ψωμί ήταν υπέροχο, γιατί η παρασκευή του γινόταν με το αυθεντικό προζύμι, ενώ από τότε και μετά, με τη βιομηχανοποίηση, χρησιμοποιείται προζύμι που δεν ωριζάμει αργά και φυσικά με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί γεύσεις, αρώματα, ποιότητα και η διάρκεια διατήρησης.

Ωστόσο ο Σείριος Καίσαρης τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει και πάλι μια στροφή του κόσμου προς το αυθεντικό και ποιοτικό ψωμί και πως πολλοί παραδοσιακοί φούρνοι παρασκευάζουν εξαιρετικά προϊόντα αρτοποιίας.

Αναλαμβάνοντας ως τρίτη γενιά το επάγγελμα του αρτοποιού, θέλησε να το πάει ένα βήμα παραπέρα. Η εξέλιξη είναι σημαντική όπως τόνισε και σίγουρα σε κάνει πιο ανταγωνιστικό στην αγορά. Με αγάπη και μεράκι λοιπόν κατάφερε να φέρει το κάτι διαφορετικό με τον κόσμο να το αγκαλιάζει και να το στηρίζει.