Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ «Πρόληψη και Αντιμετώπιση των εξαρτήσεων» – Δράση από την Αστυνομία στην Κυπαρισσία

«Πρόληψη και Αντιμετώπιση των εξαρτήσεων» – Δράση από την Αστυνομία στην Κυπαρισσία

720
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και ο Δήμος Τριφυλίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), συνδιοργάνωσαν χθες (25-06-2018) στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή του «ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ» και το «ΚΕ.ΠΕ.Π.Ψ.Υ.», ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων».

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Αστυνόμο Β΄ Αναστάσιο Δεληγιάννη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, την κ. Ιωάννα Τσουράπα υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ – ΚΥΤΤΑΡΟ και την κ. Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΕ.ΠΕ.Π.Ψ.Υ., για το θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε δημότες της περιοχής αλλά και αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευαίσθητο θέμα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Τριφυλίας κ. Ιωάννης Μερκούρης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Πούπουζας, ο πρόεδρος του ΚΕ.ΠΕ.Π.Ψ.Υ. Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κ. Ευάγγελος Σιδέρας και εκπρόσωποι των τοπικών Συλλόγων και Ενώσεων.

Επιπλέον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο Σύλλογος Δρομέων Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και το ΚΕ.ΘΕ.Α – ΚΥΤΤΑΡΟ, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, την 24.6.2018, διοργάνωσε αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, ενώ η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας συμμετείχε και σε τουρνουά ποδοσφαίρου που διεξήχθη από το ΚΕ.ΘΕ.Α – ΚΥΤΤΑΡΟ την 23.6.2018.

Η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της πρόληψης των εξαρτήσεων, συμμετείχε στις παραπάνω διοργανώσεις, με στόχο την ενημέρωση και αφύπνιση των πολιτών, προκειμένου η αντιμετώπισή των εξαρτήσεων να γίνει καθημερινή υπόθεση όλων μας.