Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Πυρηνελαιουργεία – Κριτική… “με καρέκλα” και “χωρίς καρέκλα”

Πυρηνελαιουργεία – Κριτική… “με καρέκλα” και “χωρίς καρέκλα”

429
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Δεν προτιθέμεθα να αποδεχτούμε συνέχιση της ρυπογόνας κατάστασης και μιλώντας κυρίως για εμένα θεωρώ πως πρέπει να εξευρεθεί άμεσα η προσφορότερη λύση, διότι θεατής σε μία επιβαρυντική για την υγεία εξέλιξη δεν μπορώ να είμαι. Άμεσες λοιπόν, πρέπει να είναι οι ενέργειες όλων των εμπλεκομένων φορέων, διότι η υγεία των πολιτών υπερτερεί κάθε άλλης σκέψης” . Τα παραπάνω ανέφερε η “άνευ χαρτοφυλακίου” Α. Μπούζα για το θέμα των πυρηνελαιουργείων, πριν περίπου ένα χρόνο στις 22 Ιουνίου 2017.

Σήμερα η Α. Μπούζα ως Αντιπεριφερειάρχης δείχνει να έχει διαφορετική προσέγγιση, “απειλώντας” και με μηνύσεις για το ίδιο θέμα και με αφορμή νέες μετρήσεις. Σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook αναφέρει:

” Καλη η οποιαδήποτε πολιτική διαχειριση, αλλα σε μια ευνομούμενη Πολιτεια υπαρχουν ευτυχως και οι Νομοι, που καθορίζουν τον τροπο χειρισμού διαφορων θεμάτων και εχουν σαν στόχο να ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ τους πολιτες.

Ετσι για οσους μαλλον ο Ποινικός Κώδικας δειχνει να ειναι άγνωστη λέξη , υπενθυμίζω τι προβλεπει σε περιπτώσεις διασποράς ψευδών ειδησεων που αντανακλούν στην κοινωνια…

Ετσι…μονο για να ξερουμε ολοι ……..( και αχρείαστος να ειναι ) .

Άρθρο 187 Διασπορά ψευδών ειδήσεων

  1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση ως τρία έτη ή χρηματική ποινή.
  2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή.

Η ΓΝΩΣΗ ΠΑΝΤΑ ΒΟΗΘΑ !

Καλό μας απογευμα!”

 

Για την ιστορία στις 22 Ιουνίου 2017 ως συντονίστρια και όχι ως Αντιπεριφερειάρχης η κα Μπούζα ανέφερε:

“Η πολιτική για να έχει αξία πρέπει να μπορεί να παρεμβαίνει αλλάζοντας τον ρου των κακώς κειμένων και ιδιαίτερα όταν αυτά αφορούν την υγεία του κοινωνικού συνόλου, απαιτείται αμεσότητα και παρεμβατικότητα.

Η υπόθεση της ρύπανσης από τα πυρηνελουργεία στην ευρύτερη περιοχή Μελιγαλά, Μεσσήνης και Καλαμάτας, αφορά κυρίαρχα την κοινωνία , την αυτοδιοίκηση λόγω εγγύτητας, υπηρεσιακής δομής και ελεγκτικού μηχανισμού και  κυρίως την Πολιτεία λόγω νομοθεσίας και κρατικών δομών .

Τι βιώνουμε όμως σήμερα σ΄αυτήν τη Χώρα; Απηρχαιωμένες διαδικασίες ελέγχου των επενδύσεων που ήδη λειτουργούν και παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες, υπαλλήλους – ελεγκτές, δέσμιους ανελαστικών, δυσνόητων, αντιαναπτυξιακών και χωρίς μέριμνα για το περιβάλλον νόμων, επενδυτές σε απόγνωση , κράτος σε απόλυτη στασιμότητα πρωτοβουλιών και έλλειψης νομοθετικού φρεσκαρίσματος και πολίτες χαμένους στις δαιδαλώδεις νομοθετικές ακροβασίες που όμως στοιχίζουν στην ποιότητα ζωής τους.

Μόνο η αυτοδιοίκηση μέσω του αυστηρώς καθορισμένου ρόλου της, προσπαθεί να ανιχνεύσει επιπτώσεις από την εμφανή και συνεχώς διογκούμενη ρύπανση, ενώ μετά την άριστη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την επιστημονική διερεύνηση μέσω πιστοποιημένων εργαστηρίων όπως ο Δημόκριτος , έχουμε για πρώτη φορά μία σταθερή βάσης.

Υποχρέωση δική μας ως Περιφερειακής Αρχής, μιας και το Κράτος σιγεί και δεν νομοθετεί σύμφωνα με τη νέα εποχή και τις ανάγκες της, είναι να γίνουμε μπροστάρηδες πρωτοβουλιών. Στόχος, να σταματήσει η επιβάρυνση της δημόσιας υγείας, αλλά και για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη σοβαρή τους εργασία οι δραστηριοποιούμενοι στη Μεσσηνία πυρηνελουργοί και ελαιοτριβείς.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων από τα πιστοποιημένα εργαστήρια του Δημόκριτου επιβάλλουν επιτάχυνση διαδικασιών, επιβάλλουν συντονισμό δράσεων, επιβάλλουν διορθωτικές ενέργειες από πλευράς επιχειρηματιών και φυσικά ενδιαφέρον από την Πολιτεία για διορθώσεις στη νομοθεσία στα όσα επισημανθούν από την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας που έχει αναλάβει πρωτοβουλίες.

Δεν προτιθέμεθα να αποδεχτούμε συνέχιση της ρυπογόνας κατάστασης και μιλώντας κυρίως για εμένα θεωρώ πως πρέπει να εξευρεθεί άμεσα η προσφορότερη λύση, διότι θεατής σε μία επιβαρυντική για την υγεία εξέλιξη δεν μπορώ να είμαι.

Άμεσες λοιπόν, πρέπει να είναι οι ενέργειες όλων των εμπλεκομένων φορέων, διότι η υγεία των πολιτών υπερτερεί κάθε άλλης σκέψης .

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Συντονίστρια Έργου και Αποτελεσματικότητας

Εντεταλ.Σύμβουλος Τουρισμού-Πολιτισμού”.