Σάββατο
27
Φεβρουάριος
TOP

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» υποβλήθηκε το έργο για την αλλαγή διαρρύθμισης και χρήσης του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης

Το έργο «Αλλαγή διαρρύθμισης και αλλαγή χρήσης του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης σε κτίριο Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Δημοτικού Ωδείου», συνολικού προϋπολογισμού 2.598.600 ευρώ, υποβλήθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.

 

«Η αλλαγή χρήσης του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης θα προσφέρει στους δημότες έναν απαραίτητο χώρο πολιτισμού που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Παράλληλα θα διαμορφωθεί κατάλληλα για τη στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Δημοτικού Ωδείου, ενώ επιτέλους θα αξιοποιηθεί το κτίριο στο σύνολό του μετά από 35 περίπου χρόνια. Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε εξέχουσα βαρύτητα στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου κέντρου πολιτισμού που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Δήμο Μεσσήνης και θα φιλοξενεί όλες τις πολιτιστικές δράσεις», υπογράμμισε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να γίνει ουσιαστική ανακατασκευή του κτιρίου ώστε μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες αποπεράτωσης να προκύψει ένας λειτουργικός χώρος, ο οποίος θα διατεθεί σε νέες χρήσεις για να καλύψει απαραίτητες πολιτιστικές ανάγκες των δημοτών της Μεσσήνης και του ευρύτερου δήμου. Πιο συγκεκριμένα στους χώρους του προβλέπονται να φιλοξενηθούν η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το αρχείο της, το Δημοτικό Ωδείο, η ψηφιακή βιβλιοθήκη και αίθουσα εκδηλώσεων.