Αρχική ΥΓΕΙΑ Συνάντηση Κικίλια με Μαντά – Στο επίκεντρο οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό...

Συνάντηση Κικίλια με Μαντά – Στο επίκεντρο οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

445
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο Υπουργείο Υγείας βρέθηκε λίγες ώρες μετά την διάσταση που πήρε το θέμα με την ανάδειξη των κενών σε ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας και είχε συνάντηση με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλα, ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλής Μαντάς. Επί τάπητος μια σειρά από θέματα τα οποία και αναφέρονται σε ανακοίνωσή του:

 

“Τις τελευταίες ημέρες, θεσμικοί φορείς της ιατρικής κοινότητας της Μεσσηνίας, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, για τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, που παρουσιάζουν τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο που αυτές εγκυμονούν, για την δημόσια υγεία στο Νομό μας.

Σε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και στη συνέχεια με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Κωτσιόπουλο, συζητήσαμε διεξοδικά την διαμορφωμένη κατάσταση και τις πρωτοβουλίες, που ήδη έχει αναλάβει το Υπουργείο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, που αφορούν την έλλειψη προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας.

Ειδικότερα για τα νοσοκομεία στο Νομό μας, έχει ζητηθεί από τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας άμεση καταγραφή των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Νέες θέσεις επικουρικών ιατρών έχουν ήδη δρομολογηθεί από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και βρίσκονται στο τελικό στάδιο, καθώς επίσης έχουν ήδη δρομολογηθεί, έπειτα από ανεξήγητη καθυστέρηση της προηγούμενης κυβέρνησης, νέες θέσεις ιατρών για το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης, για τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας.

Περικλής Π. Μαντάς

Βουλευτής Μεσσηνίας

Νέα Δημοκρατία”