Τρίτη
9
Αύγουστος
TOP

Τόκιο 2020: Έμεινε εκτός μεταλλιων στο αεροβόλο πιστόλι 10μ. η Κορακάκη

Η Άννα Κορακάκη δεν κατόρθωσε να ανέβει στο βάθρο των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, αλλά έκανε τεράστια προσπάθεια. Η Ολυμπιονίκης θα αγωνιστεί και στο σπορ πιστόλι 25μ. στις 29 Ιουλίου.

Η κορυφαία αθλήτρια της ελληνικής σκοποβολής προκρίθηκε στον τελικό με τη δεύτερη θέση καθώς συγκέντρωσε 585 βαθμούς με 25 κεντρικά δεκάρια. Στον τελικό, η αρχή δεν εξελίχθηκε όπως επιθυμούσε η αθλήτριά μας και ύστερα από πέντε βολές ήταν στην 6η θέση με 49 βαθμούς. Στις 10 βολές έπεσε στην 7η θέση αλλά στις 12 ανέβηκε στην 6η. Μετά τη 14η βολή, και αφού είχαν ολοκληρώσει τις προσπάθειές τους η Σελίν Γκόμπερβιλ ως 8η και η Ματίλντε Λεμόλ ως 7η, άρχισε η… μάχη με την Ολένα Κόστεβιτς από την Ουκρανία. Τελικά, η Ουκρανή με 137.8 έμεινε στον τελικό ενώ η σκοπευτής μας ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με 137.4.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στους προκριματικούς η Κινέζα Γιάνγκ ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει η Άννα από το 2018 με 587. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βιταλίνα Μπατσαράσκινα, το ασημένιο η Αντουανέτα Κοσταντίνοβα και το χάλκινο η Κινέζα Ρανσίν Γιάνγκ.

«Στεναχωρημένη αλλά περήφανη – Παλεύουμε για την τελειότητα»

Μπορεί να μην κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των 10 μέτρων αεροβόλο πιστόλι, ωστόσο η Άννα Κορακάκη εμφανίστηκε περήφανη για την παρουσία της, μετά από μάλιστα μεγάλο διάστημα αποχής από τελικούς.

Παράλληλα, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης του Ρίο, μίλησε για τα 25 μέτρα σπορ πιστόλι που ακολουθούν και τόνισε πως όλα είναι ανοιχτά.

Αναλυτικά όσα ανέφερε: «Αρχικά όσον αφορά τα προκριματικά, ήμασταν πάρα πολύ ικανοποιημένοι και χαρούμενη με την επίδοση. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα, αφού προερχόμουν μόνο από δύο αγώνες και νωρίτερα, έναν χρόνο αποχής λόγω κορωνοϊού από διοργανώσεις.

Είχα ουσιαστικά δύο χρόνια να αγωνιστώ σε τελικό, ήταν δύσκολος. Η αλήθεια είναι ότι με τους νέους κανονισμούς παίζει ρόλο το timing, πότε θα γίνει η κακή βολή. Όταν εγώ βγήκα από τον τελικό, οι αντίπαλες μου (Ουκρανή και Κινέζα) έκαναν κακές βολές. Αν αυτό είχε συμβεί νωρίτερα θα ήμουν στα μετάλλια και αυτό είναι το μοναδικό που με στεναχωρεί. Κατά τα άλλα είμαι χαρούμενη και περήφανη.

Τα 25 μέτρα σπορ πιστόλι είναι στις 29 και 30 του μήνα, πρέπει να κρατήσω δυνάμεις και για εκεί. Θα προσπαθήσω να περάσω στον τελικό, εκεί όπου είναι “ρώσικη ρουλέτα”. Είμαστε 10-12 αθλήτριες στο ίδιο επίπεδο οπότε δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις.

Σίγουρα κρατάω όποια τεχνικά λάθη που έκανα, αλλά πάντα προσπαθούμε για την τελειότητα και για αυτό παλεύουμε».