Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Άμεση ανταπόκριση Χαρίτση – Συνάντηση με Τσώνη και 450.000€ για το δημοτικό Πεταλιδίου

Η παρουσία του Μεσσήνιου Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης τις ημέρες αυτές στην περιοχή είχε διάφορους σταθμούς. Ο Αλέξης Χαρίτσης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους τοπικούς παράγοντες και όχι μόνο, ενώ σημείο αναφοράς ήταν η συνάντηση με τον Γιώργο Τσώνη στο Πεταλίδι.

Επί τάπητος όλα τα ζητήματα της περιοχής – μια σειρά από παρεμβάσεις στις υποδομές εξελίσσονται ήδη – αλλά η… ουσία ήταν η επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο, εκεί όπου ο κ. Χαρίτσης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την εικόνα ντροπής που παραπέμπει σε προηγούμενους αιώνες…   όπως την χαρακτήρισε που αντίκρισε, για την οποία ως άνθρωπος και ως… συνέχεια του κράτους, ζήτησε “συγγνώμη” και έδρασε άμεσα.

Μόλις πριν από 8 ημέρες μια ολοκληρωμένη πρόταση παρεμβάσεων που είναι αναγκαίες να γίνουν – στο σχολείο που κατασκευάστηκε το 1978 και η κατάστασή είναι κακή – από τον δήμαρχο Μεσσήνης τέθηκε στον Υπουργό και αυτή μπαίνει σε φάση υλοποίησης για μια σειρά διαδοχικών εργασιών αναβάθμισης που θα ξεπεράσουν τις 450.000€ ποσό που δεσμεύτηκε από το ΠΔΕ.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο Γιώργος Τσώνης ευχαρίστησε τον Υπουργό όπως και οι παρευρισκόμενοι και δεσμεύτηκε για άμεση έναρξη των εργασιών.