Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Έκτακτη επιχορήγηση 20.000€ για τη στήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Σε μία σημαντική κίνηση στήριξης των ΔΗΠΕΘΕ προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της άμεσης υλοποίηση της πρώτης δέσμης των έκτακτων μέτρων, που εξήγγειλε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, με εντολή της Υπουργού Λίνας Μενδώνη προχωρεί έκτακτη επιχορήγηση 20.000 ευρώ προς όλα τα ΔΗΠΕΘΕ, μεταξύ των οποίων και το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Η έκτακτη επιχορήγηση αποσκοπεί στη τόνωση των θεατρικών σκηνών και του πολιτισμού στην περιφέρεια γενικότερα, καθώς και στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου των ΔΗΠΕΘΕ. Εν τω μεταξύ, σε συνάρτηση και με τα συμπεράσματα της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ με τις διοικήσεις των θεάτρων, τον περασμένο Ιανουάριο, επισπεύδεται η εκταμίευση και της  δεύτερης δόσης, στο μέγιστο δυνατό ποσό, των 35.000 ευρώ, για τη στήριξη των ΔΗΠΕΘΕ, όπως ορίζεται από τις προγραμματικές συμβάσεις  μεταξύ του ΥΠΠΟΑ και των ΔΗΠΕΘΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης και της λήψης έκτακτων μέτρων, είχε έλθει σε επαφή με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ Γιάννη Μαργαρίτη, στηρίζοντας εμπράκτως την προσπάθεια που γίνεται στο Δημοτικό Θέατρο και διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας την περίοδο αυτή.

Επίσης το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, έχει προχωρήσει στην υλοποίηση μιας σημαντικής πρωτοβουλίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν παλαιότερες παραστάσεις μέσω διαδικτύου.