Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: “Θα δώσουμε από την πλευρά μας τη μάχη, με το τίμημα που μας αναλογείθα δώσουμε από την πλευρά μας τη μάχη, με το τίμημα που μας αναλογείθα δώσουμε από την πλευρά μας τη μάχη, με το τίμημα που μας αναλογεί”

Τα ξενοδοχεία του νομού Μεσσηνίας, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι το τέλος Απριλίου θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση της πολιτείας. Το κλείσιμο όλων των ξενοδοχείων υπήρξε επιβεβλημένο. Αυτή άλλωστε ήταν και η θέση μας από την πρώτη στιγμή όταν ανακοινώθηκαν τα έκτακτα μέτρα

Βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση στις επιχειρήσεις μας, με μηδενικές εισπράξεις, χωρίς πελάτες, και με την απειλή του Κορωνοϊού, ενός ύπουλου εχθρού κατά τους επιστήμονες.

Στο κάλεσμα της πολιτείας έχουμε συμπαραταχθεί από την πρώτη στιγμή και θα δώσουμε από την πλευρά μας τη μάχη, με το τίμημα που μας αναλογεί. Οι επιχειρηματίες του κλάδου θα συνεχίσουμε τη δραστηριότητα μας αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα της καθημερινότητος και σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα με ψυχραιμία και υπομονή.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε προέχει η δημόσια και προσωπική υγεία του καθενός και καθεμιάς από τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον Τουρισμό.

Χρειάζεται να είμαστε όλοι καλά και ενωμένοι ώστε με την έξοδο από την υγειονομική κρίση, να έχουμε δυνάμεις να ανταπεξέλθουμε από την οικονομική ύφεση που ήδη την ακολουθεί. Είναι σαφές ότι ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον χρονικό ορίζοντα της επανόδου στην κανονικότητα της καθημερινής ζωής των πολιτών στην Ελλάδα και τον κόσμο, είναι βέβαιο πλέον ότι οι πληγές στην εθνική μας οικονομία θα αργήσουν πολύ περισσότερο να γιατρευτούν.

Ο Τουρισμός αποτελεί την ελπίδα για την τόνωση της αναιμικής εθνικής μας οικονομίας και της επαναφοράς στη παραγωγική διαδικασία.
Ευχή όλων μας να προλάβει να ανακάμψει πριν το τέλος της περιόδου και να
υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές απώλειες σε αφίξεις και έσοδα. Προσβλέπουμε στο σύντομο άνοιγμα των καταλυμάτων μας αφού, φυσικά, παρέλθει ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ώστε η μεγάλη οικογένεια των ξενοδόχων, των εργαζομένων και των συνεργατών μας να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να κερδίσουμε το μερίδιο της τουριστικής αγοράς που ως τόπος αξίζουμε.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Καραλής