Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Έρχονται νέα μέτρα για τις μετακινήσεις – Εξετάζεται πλαφόν στις εξόδους για σούπερ μάρκετ και γυμναστική

Πλαφόν στις μετακινήσεις για τα σούπερ μάρκετ ή τα άλλα ανοικτά καταστήματα και τις τράπεζες αλλά και χρονικός περιορισμός στις εξόδους για σωματική άσκηση, προβλέπεται για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αυστηροποιήσει τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού και δεν αποκλείεται να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα, όπως το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

Ενας από αυτούς τους περιορισμούς θα μπορούσε να είναι το πλαφόν στις επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ για ψώνια. Δηλαδή οι πολίτες να μη στέλνουν κάθε μέρα μήνυμα ότι πηγαίνουν για αγορές, αλλά αυτό να γίνεται 3 ή 4 φορές την εβδομάδα.

Ο λόγος είναι ότι έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί πολίτες πηγαίνουν στα καταστήματα για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης ακόμη και για το παραμικρό με σκοπό να κάνουν τη βόλτα τους. «Πηγαίνουν 2 και 3 φορές την ημέρα στο σούπερ μάρκετ γιατί… ξέχασαν να αγοράσουν τυρί ή μαρούλια», λέει κυβερνητικό στέλεχος που εμπλέκεται στην υπόθεση της προστασίας των πολιτών. Ετσι, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να κόψει τις πολλές και άσκοπες μετακινήσεις, αυτές τις εβδομάδες της κορύφωσης της επιδημίας και όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα.

Επίσης, θα επιχειρήσει με το πλαφόν στις επισκέψεις στα καταστήματα με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, να «κόψει» τις αστείες δικαιολογίες που εφευρίσκουν αρκετοί προκειμένου να βγουν από την καραντίνα με… νόμιμο τρόπο.

Περισσότερα SMS στο 13033 από αυτά που θα ορίζονται με τις νέες αποφάσεις (3ή 4 την εβδομάδα για ψώνια) δεν θα γίνονται αποδεκτά και οι παραβάτες θα πληρώνουν το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Ένα δεύτερο σημείο που η Πολιτική Προστασία θα δώσει βάρος είναι στο… ξαφνικό ενδιαφέρον όλων των Ελλήνων για τη γυμναστική ή για τη βόλτα με τον σκύλο. Κι εδώ θα υπάρξουν περιορισμοί στις μετακινήσεις με πλαφόν στις εξόδους για σωματική άσκηση ή για την βόλτα των κατοικιδίων. Δηλαδή θα προβλέπεται η έξοδος από το σπίτι μόνο μία φορά ή δύο και για συγκεκριμένο χρόνο κι όχι όσες ώρες θέλει ο καθένας. Το SMS με τον αριθμό 6 που θα στέλνεται θα έχει συγκεκριμένο χρόνο π.χ. για μία ώρα όπου ο καθένας θα μπορεί να κάνει βόλτα ή γυμναστική ή η βόλτα με το σκύλο. Δεν θα μπορείς δηλαδή να δηλώνεις ότι θα πας για γυμναστική 3 φορές την ημέρα ή ότι το κατοικίδιο πρέπει να βγει βόλτα πολλές φορές. Με τον περιορισμό που θα μπει όποιος βρίσκεται στο δρόμο να μετακινείται θα είναι παραβάτης και θα πληρώνει πρόστιμο.

www.in.gr