Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Έτοιμο για μεγάλες… μάχες το Περιφερειακό Συμβούλιο – Συναινετικός ο Νίκας – Πρόεδρος ο Μ. Σκαντζός – Εξελέγησαν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Η σημερινή συνεδρίαση στην Τρίπολη είχε λίγο από όλα… Νέα πρόσωπα, αλλαγή σκηνικού, χαμόγελα, ευχές, ψηφοφορίες και λίγο ένταση. Όμως ήταν και ενδεικτική της κατάστασης που θα επικρατήσει. Πάντως, όπως και να’ χει το Περιφερειακό Συμβούλιο δηλώνει έτοιμο για μεγάλες… μάχες.

Χέρι συναίνεσης εξαρχής από τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα αλλά και εστίες… μικροεκρήξεων – κλασικά από την κα Νικολάκου που “πεταγόταν” σε αρκετά ζητήματα μην έχοντας αντιληφθεί πια τη θέση της – και που με την παράταξη του κ. Τατούλη βρέθηκε μετά από χρόνια να κοσμεί τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Κάποιες “κραυγές” από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ακούστηκαν για “νομοθετικό πραξικόπημα” καθώς ακόμη δεν μπορούσε να “ξεπεράσει” τις νομοθετικές παρεμβάσεις Θεοδωρικάκου.

Ενστάσεις ωστόσο και από την πλευρά των υπολοίπων επικεφαλής με το βλέμμα στραμμένο στα όσα προβλέπουν οι τροποποιήσεις της ΝΔ για τον «Κλεισθένη» που διαμορφώνουν το πλαίσιο και για την εκλογή των μελών των επιτροπών, και δη, της οικονομικής.

Οι κύριοι Δέδες και Μπουντρούκας εμφανίστηκαν όπως πάντα με διάθεση συνεννόησης με ξεκάθαρες θέσεις ήδη, και μαχητικοί, οι κύριοι Γόντικας και Πετράκος όλοι τους με κριτική προσέγγιση, με αντίστοιχη πρόθεση από τον κύριο Κάτσαρη και την κυρία Λυμπεροπούλου. Με ευχές η πρώτη του κ. Τζεμπετζή.

Το Προεδρείο μετά από την εκλογική διαδικασία και αρκετές αναφορές βρήκε σχήμα στον Μανώλη Σκαντζό ως Πρόεδρο, τον Απόστολο Γκούνη ως Αντιπρόεδρο και τον Γιώργο Ράλλη ως Γραμματέα. Οι προτάσεις προέκυψαν από τις παρατάξεις Νίκα, Τατούλη, Δέδε αντίστοιχα με αυτήν του κ. Τατούλη να δείχνει πως θα κινηθεί… αλλιώς στην πράξη παρά τα λόγια περί συναίνεσης στην αρχή και δυναμιτίζοντας με το… καλημέρα το κλίμα με προσωπικές εκφράσεις περί… αμφιλεγόμενου προσώπου. Πάντως, το… φάουλ της μείζονος μειοψηφίας που έμοιαζε «άβολα» στα κάτω έδρανα δεν συμμερίστηκαν οι παρατάξεις Νίκα, Δέδε και Μπουντρούκα που στάθηκαν συναινετικά και υπερψήφισαν όλα τα πρόσωπα.

Η παρέμβαση στην πρώτη ομιλία – λίγο αργότερα – Νίκα έβαλε τα πράγματα σε μια τάξη με παραινέσεις πως το βλέμμα θα πρέπει να είναι στραμμένο στο μέλλον και να αφεθεί το κυνήγι των μαγισσών για τα προηγούμενα τα οποία θα εξεταστούν φυσικά για το εάν υφίστανται παραλείψεις αλλά και για τα όσα έχουν σημειωθεί με καταγγελίες.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε σύγκλιση, κοινό τόπο και σύνθεση τόνισε πως θα πορευτεί με την σημαία της συνεννόησης και σημείωσε πως θα έρθουν και άλλες επιτροπές, Ποιότητας Ζωής, ΕΣΠΑ και Τουρισμού και μια ακόμη για την προετοιμασία για το 2021. Κάπου εκεί τα πράγματα ηρέμησαν και εξελέγησαν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Για την Οικονομική Επιτροπή έγινε πολύς λόγος για τα όσα εκ του νόμου προβλέπονται για την σύνθεση και αφού αναλύθηκαν όλα, εξελέγησαν οι Τζινιέρης, Τσουκαλάς, Σαρδέλης (από την παράταξη Νίκα), Νικολάκου, Πετρίτσης, Τζανετέα (από την παράταξη Τατούλη), Μποζίκης (από την παράταξη Δέδε), Μπουντρούκας (ως εκπρόσωπος της παράταξής του) ως τακτικά μέλη. Ο κ. Νίκας να σημειωθεί πως έχει την πλειοψηφία των μελών και με την παρουσία των 3 αντιπεριφερειαρχών που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Έτσι, έκλεισε η πρώτη μέρα του νέου ΠΕΣΥ με κανά… τόνο από ευχές να απαιτούνται από ότι φάνηκε.