Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Έτσι διαλύθηκε στη θάλασσα η πτήση ΜΗ370 – Βίντεο του National Geographic με το θανατηφόρο σπιράλ

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, το μυστήριο της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia, παραμένει άλυτο.

Νέες εκθέσεις, νέες έρευνες και τώρα ένα νέο ντοκιμαντέρ επιχειρεί να ρίξει φως στα αίτια της συντριβής (;), σε κάθε περίπτωση εξαφάνισης της πτήσης μυστήριο της Malaysia που παρέσυρε στο θάνατο τους 249 επιβαίνοντες.

Τεσσεράμιση χρόνια από την 8η Μαρτίου 2014, όταν η πτήση ΜΗ370 που εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο χάθηκε από τα ραντάρ, κανείς δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα και έτσι το National Geographic επιχείρησε τη δική του έρευνα και έφτιαξε και το δικό του βίντεο προσομοίωσης για το τι συνέβη με τη μοιραία πτήση της Malaysia.

Σύμφωνα με το National Geographic και το επεισόδιο της σειράς «Drain the oceans» που καταπιάνεται με την πτήση θρίλερ της Malaysia, αφού το Boeing 777 έμεινε από καύσιμα, σταμάτησε να λειτουργεί ο δεξιός κινητήρας. Λίγα λεπτά αργότερα, σταμάτησε και η λειτουργία του αριστερού, με την πλοήγηση του αεροσκάφους να είναι πλέον αδύνατη. Η «βουτιά θανάτου» ύστερα από ένα εφιαλτικό σπιράλ στον αέρα και η συντριβή στον απέραντο Ινδικό Ωκεανό για το τεράστιο Boeing ήταν πλέον αναπόφευκτη.

Τα συμπεράσματα της ομάδας του National Geographic

Το ντοκιμαντέρ του Νational Geographic συμπεραίνει ότι η άτρακτος του Boeing 777  ήταν ακόμη ακέραιη όταν το αεροπλάνο ξεκίνησε το θανατηφόρο σπιράλ.

Πιστεύεται ότι το αεροπλάνο πετούσε στον αυτόματο πιλότο και ότι ο δεξιός κινητήρας εξερράγη πρώτα, όταν τελείωσαν τα καύσιμα.

Ο αυτόματος πιλότος συνέχισε να διορθώνει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την ανάφλεξη του ενός κινητήρα. Οταν και ο αριστερός κινητήρας σταμάτησε να λειτουργεί, περίπου δύο λεπτά αργότερα, το αεροπλάνο είχε στρίψει προς τα αριστερά.

Οι μηχανικοί που συμμετείχαν στην έρευνα για το National Geographic καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο εισήλθε σε μια απότομη, σπειροειδή κατάδυση, υπό γωνία 45 μοιρών έως κάθετα, με τη αριστερή πτέρυγα του αεροσκάφους να δείχνει σχεδόν κάθετα προς τα κάτω. Κανείς, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα μπορούσε να έχει επιβιώσει.

Ενώ η επίσημη έκθεση υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος θα μπορούσε να πετάξει για 140 μίλια από τη στιγμή που τελείωσαν τα καύσιμα, οι ειδικοί του National Geographic εκτιμούν ότι το αεροσκάφος βυθίστηκε στη θάλασσα πολύ νωρίτερα.

Στο ντοκιμαντέρ του National Geographic προβάλλονται ακόμη εικόνες για το πώς μπορεί να είναι το αεροσκάφος στο βυθό της θάλασσας. Διαλυμένο σε μεγάλο βαθμό, στο βυθό.

Παρά τις δύο μεγάλες έρευνες που έχουν γίναι στη θάλασσα για την πτήση ΜΗ370 έχουν βρεθεί μόνο διάσπαρτα συντρίμμια τα οποία έχει ξεβράσει η θάλασσα. Οχι όμως και η άτρακτος του αεροσκάφους.

Εάν βρισκόταν το αεροσκάφος, το πού θα βρίσκονταν οι επιβάτες και το πλήρωμα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξήγηση του ερωτήματος που απασχολεί εδώ και τεσσεράμισι χρόνια: «Τι στο καλό συνέβη με την πτήση ΜΗ370 της Μalaysia».

Επίσης σίγουρα θα βοηθούσαν τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου.

Εν τω μεταξύ, η αιτία της εξαφάνισης του Boeing παραμένει το μεγαλύτερο μυστήριο της αεροπορίας, με εικασίες που ξεκινούν από την απόφαση για ομαδική αυτοκτονία του πιλότου, μέχρι την αεροπειρατεία από έναν λαθρεπιβάτη.

Πηγή: iefimerida.gr