Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ή θα αφήσει την… τσόντα ή θα σπάσει… αυγά η ΝΔ

Ώρα αποφάσεων είναι αυτή για τη ΝΔ!

Την ώρα που το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Τρίπολη και σε κάθε τόνο ήταν ξεκάθαρο, «απόλυτη στήριξη στον Π. Νίκα», την ώρα που και στο συνέδριο της ΝΔ ένα ακόμη εστάλη, «νίκη σε όλες τις περιφέρειες» , κάποιοι συνεχίζουν να σπάνε… πλάκα με το εν δυνάμει κυβερνητικό κόμμα και η ΝΔ να… αποδέχεται την κατάσταση αυτή.

Στελέχη  που πορεύτηκαν και αναδείχθηκαν με την σημαία και τους ψήφους της ΝΔ, τώρα σφυρίζουν… κλέφτικα, βλέποντας το «χοντρό» μηνιάτικο να ρέει κανονικά στην τσέπη τους, βολεμένοι σε μια καρέκλα εξουσίας, που δεν πρόκειται να την αφήσουν, εάν δεν… την πάρουν μαζί τους. Αψηφούν κάθε διακύβευμα που θέτει μετ’ επιτάσεως το κόμμα που (δήθεν) υπηρετούν (και τολμούν να το λένε ακόμη), και, «δοξάζουν» Τατούλη από το πρωί μέχρι το βράδυ που τους εξασφάλισε ένα πολιτικό… μεροκάματο για να έχουν σήμερα να επιδείξουν παρουσία και ρόλο… Και υπάρχουν και οι εκείνοι «σκελετοί» που βγαίνουν από το χρονοντούλαπο για να το παίξουν… παράγοντες ξανά, προτάσσοντας το «δεξιό» τους προφίλ ευνοημένοι και «βολεμένοι».

Αυτά τα στελέχη αποδέχονται πια τον ρόλο της τσόντας* για να υπάρχει και να φιλοδοξεί να παραμείνει στην εξουσία εκείνο που αποδοκίμαζαν, λοιδορούσαν, κατηγορούσαν και έφτυναν στον… κόρφο τους να μην τους τύχει. Τι και εάν επέκριναν το «σύστημα Τατούλη», σήμερα είναι ο καλύτερός του… βραχίονας. Με τις επιδιώξεις προφανείς αυτά τα στελέχη, άλλα δίνουν διαπιστευτήρια «υποταγής» και άλλα βγαίνουν και… κράζουν καθημερινά τον Π. Νίκα & τον Κ. Μητσοτάκη και κάνουν και… λάικ στον εαυτό τους γιατί έτσι τους αρέσει.

Αυτή είναι η εικόνα μιας μικρής… μερίδας και αυτή την εικόνα πρέπει η ΝΔ να αποφασίσει εάν θα την ξεδιαλύνει ή όχι. Εάν την αποδέχεται και την διαχειρίζεται ή εάν συμβιβάζεται και προχωρά με αυτή δεχόμενη στελέχη της να είναι απέναντι και να το παίζουν σε… διπλό ταμπλό κι ότι κάτσει.

Με απλά λόγια ή θα αφήσει την… τσόντα ή θα σπάσει… αυγά η ΝΔ! Αλλά, ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται… Αλλιώς κάθεσαι στην θέση σου και τα επωάζεις.

Υ.Γ. Οι νέοι «γενίτσαροι» του «αυτοκράτορα» ετοιμάζονται να βγουν από την χειμερία νάρκη τους – και θα είναι από τη ΝΔ που τους βόλεψε… – και σίγουρα θα είναι σκληροί και φανατικοί εναντίον των επιλογών της.

* (ένωση, προσθήκη)

του Θέμη Ι. Κανελλόπουλου