Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Αναθέρμανση της προγραμματικής μεταξύ Περιφέρειας και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Η συνεργασία που πρέπει να υπάρχει σε πολλά επίπεδα μεταξύ Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτέλεσε ένα από τα αντικείμενα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση την οποία είχε στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον Θάνο Κρεμιάδη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρο στην Επιτροπή Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του εν λόγω ΑΕΙ.

“Συζητήσαμε τις σχέσεις της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο, ιδιαίτερα στα ζητήματα καινοτομίας” δήλωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι ο πανεπιστημιακός ζήτησε από την Περιφέρεια να ενεργοποιήσει την προγραμματική σύμβαση την οποία έχει υπογράψει εδώ και καιρό με το Πανεπιστήμιο.

“Το θέμα αυτό θα εξεταστεί και προφανώς θα προχωρήσει η ενεργοποίηση γιατί δεν επιτρέπεται η Περιφέρεια να εμφανίζεται αφερέγγυα ως προς τις υποχρεώσεις της” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι σύντομα θα υπάρξει συνάντηση, αντικείμενο της οποίας θα είναι οι προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου ο καθένας θα διατυπώσει τις απόψεις του επί του πρακτέου, πριν την εκπόνηση του μάστερ πλαν.